реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Каспаров: боягузам Заходу легше тиснути на Київ, ніж на Путіна

Країнам Заходу простіше чинити тиск на українську владу, ніж на президента Росії Володимира Путіна.

Про це у коментарі виданню «ГОРДОН» сказав російський опозиціонер Гаррі Каспаров.

«Коли при владі на Заході перебувають нерішучі лідери, вони починають тиснути не на того, хто повинен йти на поступки, а на того, від кого цих поступок можна домогтися. Заходу простіше тиснути на українську владу, ніж на Путіна. Їм потрібно зберегти обличчя. Для цього вони постараються змусити Київ прийняти якісь рішення, які дозволили б їм почати нормалізацію відносин з Росією. Це божевільна абсолютно політика, вона самогубна, тому що вона буде продовжувати перебування диктатора при владі», – зазначив Каспаров.

Він наголосив, що Путін не збирається іти ні на які поступки Заходу, і візит до Києва заступника державного секретаря США у справах Європи і Євразії Вікторії Нуланд кардинально нічого не змінить.

Політик вважає, що Путін користується ситуацією, що склалася, поки країни Заходу зайняті своїми питаннями.

«Проблема в тому, що Обама через півроку йде і йому начхати, що буде потім. Європа вся в очікуванні результатів референдуму в Великобританії. Невизначеність велика. Немає лідера, тому ініціативу бере той, хто нахабніший. Відповідно, Путін продовжує грати в свої божевільні ігри», – резюмував Каспаров.

Нагадаємо, в рамках візиту до України заступниця державного секретаря США Вікторія Нуланд мала зустріч з президентом України Петром Порошенком. Сторони обговорили порядок денний реформ і виконання Мінських угод. Після візиту в Україну вона відправляється на переговори до Москви.



Теги:російсько- українська війна, ізоляція Росії, Каспаров, меркель, Олланд


Читайте також



Коментарі (0)
avatar