реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Кабукі-театр чернігівського «Нашого краю»

У заповіднику на Валу японці представили своє мистецтво – гравюри із зображенням ролей у театрі, що зветься Кабукі. Це коли самураї та гейші грають виразні ролі, визначені ще чи не в 16 столітті. Схоже, у Чернігівській міській раді вчорашні регіонали, що прибрали назву «Наш край», можуть дати фору японцям.

Єдине, що костюми у них такі невиразні та й самураїв там геть не помітно…

Але ж грають! Навіть самураїв, не кажучи вже про інших дійових осіб…

Спочатку зіграли в нову партію, типу зовсім не регіонали, - «Наш край» на чолі з Валентином Мельничуком і Олександром Соколовим. Вдалося! Ну, крім оглушливої поразки останнього на виборах міського голови. Але ж фракцію велику сформували у міській раді, від якої і став секретарем Віктор Бистров – той, що у Соколова фінансами відав. Той, що батько його з Сибіру приїхав, з органів соотвєтствуючих…

Але, ой-вей, тепер їх змушують грати в опозицію!

Як відомо, міський голова Владислав Атрошенко несподівано для багатьох 25 травня провів рішення сесії про звільнення Бистрова. Ну того, що на дружину все чесно нажите багатство записав. Ага, на ту, з якою формально розлучений… Ну, той Бистров, що його батько з Сибіру приїхав…

Для регіоналів був шок через раптову відставку Бистрова, а відверті регіонали, які, щоправда, заховалися під назвою «Опозиційний блок», відверто й раділи. Їх очолює теж колишній секретар міської ради Олег Шеремет, про якого можна сказати дипломатично: «Якби всі регіонали були такі, то й нівроку…»

Під час пленарного засідання міський голова Владислав Атрошенко повідомив, що його двері для фракції "Наш край" відкриті та він чекає на їхню кандидатуру нового секретаря.

І тут «Наш край» всередині своєї дружно згрошованої фракції побив горшки. Адже їхній справжній керівник – також, звісно, регіонал, але з лопатою «захисників селян», він же народний депутат Валерій Давиденко, вимагає, щоб фракція йшла в опозицію. Автор сайту «Свобода ФМ», добре відомий багатьом уважним читачам, розповів про їхні пристрасті – "за" тільки Олександр Соколов та той же Бистров, що в українській сорочці на білбордах висвічувався. Ну, той, що так би мовити на колишню жінку всі багатства переписав (ви ще не заплуталися?), Може, колишня – тьху ти, треба ж у лапки слово брати, бо попробуй розбери чи колишня чи теперішня – і профінансувала таке дороге задоволення? Але ми не про цей акт політичного театру…

Бо вся фракція проголосувала проти опозиційності! Уся. Крім отих двох. Бо кажу ж – у цьому театрі самураїв грати нікому! А тим двом до самураїв, як до Києва рачки... Які будуть опозиціонери, - пише знаючий автор «Свободи ФМ» - «з дружини директора комунального підприємства, головного лікаря, завуча гімназії, забудовників, перевізників..? Їм набагато легше відмовитися від партійного квитка, ніж посад, роботи, підрядів та можливостей для розвитку!».

Тож і фракція мало не репнула: міський голова вимагає кандидатуру, їх вождь з іграшковою лопатою вимагає йти в опозицію, а вони самі не проти порулити. Як Сергій Вакуленко та Максим Черненок. Перший – перевізник, практично монополіст, а другий забудовник, що, зрозуміло, від міської влади також залежний (земельні ділянки, те-се). Один і другий, твердить законспірований для незнаючих автор «Свободи ФМ», вели переговори на предмет себе хороших – з Давиденком та з Атрошенком. Безрезультатно, бо ж фракція кипить і не дає узгодженої кандидатури.

Обидва кандидати, яким на київського боса начхати ( у них свої капітали), амбіційні і рвуться в бій… В тому числі, і між собою. А є більш тверезомислячі за Бистрова та Соколова - їм ще якось про певну гідність йдеться. Наразі фракція «Нашого краю» - на грані розколу. Чи розвалу. От тільки Олександр Соколов вірно тримає курс на Давиденка, бо той обіцяє йому посаду заступника міністра. Якого? Та не важливо. Аби крісло.

А тут на носі сесія. І міський голова поставив вимогу – або даєте кандидатуру свою, або буде інша. Фінал комедії театру Кабукі – Давиденко уже скоро. І що ж тепер Бистров? Отой, що батько з органів приїхав у Чернігів порядок наводити, а синок на розведену дружину майонток переписав?

…До речі, про японський театр – гейші там живуть заможно!

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:Владислав Атрошенко, Соколов, Наш край, Бистров, Чернігівська міська рада


Читайте також



Коментарі (0)
avatar