реклама партнерів:
Головна › Новини › СПОРТ

Яскраве свято жіночого футболу у Плисках

За цікавою закономірністю невелике село Плиски Борзнянського району поступово перетворюється на столицю величної гри – Футболу.

Ось так і у Всеукраїнський день футболу Плиски приймали у себе яскраве величне свято Жіночого футболу. Майже тисяча вболівальників відвідала у той день футбольний стадіон «Єдність». Серед почесних гостей свята були перший віце-президент Федерації футболу України Вадим Костюченко, голова Чернігівської облдержадміністрації Валерій Куліч, голова Чернігівської обласної федерації футболу Геннадій Прокопович, директор Департаменту сім’ї,молоді та спорту ОДА Ніна Лемеш, Заслужений майстер спорту – Олімпійська чемпіонка з вільної боротьби Ірина Мерлені, голова Борзнянської райдержадміністрації Віра Проскура.

Учасники свята стали глядачами Відкритого Чемпіонату Чернігівської області серед команд дівчат 2002 – 2003 та 2004 – 2005 років народження. У Чемпіонаті брали участь команди Чернігова, Ніжина, Борзни, Прилук, Городні, Куликівки, Киїнки, Редьківки. 16 команд зійшлися у боротьбі за призові місця. Та пощастило не всім. У цікавій боротьбі у молодшій віковій групі перемогу здобули: І місце – команда ЗОШ № 21 м. Чернігів, ІІ місце – команда з Борзни, ІІІ місце – команда Городні. У старшій віковій групі золотими, срібними та бронзовим призерами відповідно стали команди Борзни, Чернігівської школи-інтернату та ЗОШ № 21 з Чернігова. Визначили кращих і у індивідуальних номінаціях. «Кращими воротарями» стали Ольга Авраменко (Городня) та Олена Сандул (ЗОШ № 21 Чернігів), «Кращі захисники» - Анастасія Майстат (Борзна) та Людмила Куніна (школа-інтернат), «Кращими нападаючими» стали Кошмал Ірина (ЗОШ № 21) та Колесник Дарина (Борзна).

Саме на стадіоні «Єдність» відбувся перший домашній матч дебютанток Чемпіонату України з футболу серед жіночих команд вищої ліги команди «Єдність», яка у своїй основі складається з вихованок дівочого відділення Спеціалізованої дитячо-юнацької школи олімпійського резерву з футболу «Юність». Наші землячки приймали на своєму полі команду «Родина-Ліцей» з Костополя.
Дебют удався. У першому таймі наші землячки змогли досягнути мети і забити два голи у ворота суперника. І хоча у другому таймі дівчата з Костополя докладали всіх зусиль, аби перемогти нашу команду, та вони змогли реалізувати лише штрафний удар і таки забили гол у ворота «Єдності». Проте вихованки СДЮШОР «Юність» змогли перейняти ініціативу у суперниць та відстояти свою половину поля, що дало змогу закінчити матч з рахунком 2 –1 на користь чернігівських футболісток.

У перерві основного матчу почесні гості вручили медалі, кубки та пам’ятні подарунки переможцям дівочого Чемпіонату. А жіноча команда ФК «Єдність» отримала у подарунок від Федерації футболу області футбольні м’ячі, які дадуть змогу забезпечити на більш якісному рівні проведення навчально-тренувальних занять.

Також Вадим Костюченко, за дорученням президента Федерації футболу України Андрія Павелка, виконав почесну місію і вручив обласній федерації футболу новий автомобіль Ford Kuga, який дасть змогу частіше відвідувати найвіддаленіші районі області, де іще люблять футбол.
Свято завершилося перемогою – перемогою Його Величності Футболу…



Теги:Чернігівська федерація футболу, жіночий футбол, Плиски


Читайте також



Коментарі (0)
avatar