реклама партнерів:
Головна › Новини › Місто

Який меморіал Захисникам України буде в Чернігові?

Учора в Чернігові обрали переможця серед проектних пропозицій на розробку Меморіалу Захисникам України, про це інформує "Час Чернігівський".

За словами громадської діячки Наталії Воскресенської, на конкурс було подано 14 робіт (дві з них не відповідали умовам).

— Перемогла, на мою думку, дуже цікава й сучасна робота. Це імпровізований розгорнутий у воді герб України, на якому розміщена хронологічна інформація про події Майдану та війни на сході. З водойми всюди виглядають свічки. Особливо цікаво виглядає робота з підсвіченням у вечірній час.

Мені цей проект подобається, оскільки композиція змушує замислитись. І в роботі, і в шпилях, що здіймаються вгору, можна побачити багато різних образів і ідей.

Конкурсна комісія порекомендувала деякі моменти доопрацювати, але загалом робота хороша. І переважна більшість журі була такої ж думки, — написала на своїй сторінці у Фейсбук Воскресенська.

Переможець — Анастасія Орищук, студентка 5 курсу Київського університету будівництва та архітектури.

За умовами конкурсу, у 2-тижневий термін усі роботи мають бути виставлені до загального огляду у фойє другого поверху міської ради. Тому всі бажаючі зможуть із ними ознайомитись на виставці.

Нагадаємо, що в Чернігові вже кілька місяців тривав архітектурний конкурс на кращу проектну пропозицію щодо спорудження Меморіалу Захисникам України в Чернігові, що знаходитиметься на перетині пр. Миру і пр. Перемоги (Площа Небесної Сотні). До участі запрошувалися як професіонали, так і аматори. Як місцеві жителів, так і мешканці інших областей.

Проектні пропозиції приймалися з 26 вересня до 26 грудня 2016 року. Підведення результатів конкурсу мало здійснитися журі до 10 січня 2017 року, але через недостатню кількість учасників конкурс затягнувся.



Теги:меморіал Захисникам України, Чернігівська міська рада


Читайте також



Коментарі (0)
avatar