реклама партнерів:
Головна › Новини › Проблема

Як жінки йтимуть на пенсію

Міністерство праці та соціальної політики пропонує протягом 10 років, починаючи з 2011 року, підвищити загальний пенсійний вік для жінок з 55 до 60 років - на 6 місяців щороку.

Про це йдеться в підготовленому відомством законопроекті "Про внесення змін до деяких законів України", пише тижневик "Дзеркало тижня".

Якщо документ буде прийнятий, то, наприклад, жінки 1956 року народження отримають право на пенсію у віці 55 років і 6 місяців, 1957 - у 56 років, 1958 року - у 56,5 років і т.д. Таким чином, жінки 1964 року народження і старше пенсію отримають вже у віці 60 років.

Також у законопроекті пропонується аналогічним чином поступово, протягом 10 років, тобто за 6 місяців за рік, відстрочити для жінок настання інших пенсійних благ.

Маються на увазі право на отримання пільгових пенсій, дострокових пенсій за списками 1 і 2, соціальної допомоги тощо.

За оцінками експертів, ці нововведення щорічно будуть зачіпати 180 тис. українок і дозволять щорічно економити казні близько 2 млрд. гривень, пише видання.

Цим же законопроектом Мінпраці пропонує підвищити для українців нормативний страховий стаж, необхідний для отримання мінімальної пенсії за віком, одразу на десять років.
Економічна правда




Теги:Міністерство праці і соціальної пол, страховий стаж, пенсійний вік, пенсійна реформа


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Перш за все потрібно збільшити пенсійний вік працівникам правохоронних органів та подібних служб. Пенсію всім призначати по одному закону, а не по спеціальним законам, щоб одні не получали пенсію по 700-800 гривень, а інші по 5-10 тисяч гривень. То після цих дій може б і не прийшлося піднімати пенсійний вік жінкам.
avatar