реклама партнерів:
Головна › Новини › Місто

Як у Конотопі бариг - перевізників перемогли

Міський голова Конотопа від партії «Свобода» Артем Семеніхін у коментарі виданню Інформаційний Акцент розповів, як йому вдалося домогтися зниження цін на перевезення у маршрутках міста.

За його словами, четверо з п’яти перевізників, які впродовж суботи-неділі не вийшли на маршрути й вимагали збільшити вартість проїзду до 6 гривень, погодилися й далі обслуговувати пасажирів за меншою ціною, ніж діяла дотепер – 3 гривні. За словами мера, щоби реабілітуватися перед громадою, перевізники навіть погодилися зменшити ціну до 2,5 грн.

За словами мера, п’ятеро осіб-власників приватних автотранспортних підприємств вирішили тероризувати Конотоп – і оголосили 21-22 січня страйк та не вийшли на маршрути.

«Взимку вони вирішили не випустити на вулиці автобуси та змусити громаду ходити пішки. Але коли люди дізналася, що бариги хочуть підняти ціну на проїзд до 6, 7 гривень – вони заявили, що не користуватимуться їхніми маршрутками. Зі свого боку, ми задіяли наш комунальний транспорт, усі резерви, збільшили швидкість трамваю, щоби скоротити інтервал руху. Додам, що рік тому ця банда вже піднімала питання про закриття конотопського трамваю нібито через нерентабельність. Але ми не дозволили цього зробити – активно включилася фракція «Свободи». Відповідно до закону, ми склали акти про те, що перевізники не вийшли на маршрути без поважних причин», – розповів Семеніхін.

Керманич міста повідомив, що 23 січня перевізники хотіли пікетувати міськраду, залучивши своїх водіїв і мотивуючи їх невиплатою зарплати за останній місяць.

«Я з людьми поспілкувався, запевнив, що їх буде влаштовано у комунальному підприємстві Конотопське трамвайне управління на яке ми уже в четвер спрямуємо кошти для закупівлі автобусів, щоби закрити куточки міста, не закриті трамвайним сполученням.

Ця банда не очікувала такого розвитку подій, адже зібралося дуже багато людей, громада Конотопа підтримала міськраду. А один із власників автоперевізного підприємства, Сергій Нікітов, ще й отримав стусанів від бабусь, які його своїми паличками прогнали з мітингу», – повідомив мер.

Семеніхін також розповів, що підготовка до так званого страйку розпочалася ще 10 днів тому: «Коли в мене йшли перемовини з автоперевізниками, я їм пропонував підвищувати ціну незначно або ж забезпечити дотацію з бюджету, щоби не збільшувати ціну на проїзд узагалі. Натомість я вимагав модернізації їхнього транспорту задля менших затрат ресурсів. Однак отримав відповідь, що їм усе одно і нічого вони робити не будуть і зроблять так, як забагнуть. Я заявив, що не допущу знущання над громадою. Власне, ми цього домоглися: дрібні перевізники – четверо з п’яти, які брали участь у так званому страйку, але зажадали у майбутньому працювати з міською радою та надавати послуги перевезень, нині прибули і попросили вибачень

Я запропонував зменшити тариф до 3 гривень, який діяв 3 роки. Але вони погодилися узагалі на тариф 2,5 грн. Заявили, що це їх влаштовує і, що до бунту і страйку їх підштовхнув великий-монополіст, приватний перевізник «Корунд – С». Ці перевізники вже не хочуть підвищувати ціну – 2,5 грн. для них тепер у самий раз. Так вони реабілітуються перед громадою.

З часом можна буде розглянути питання про збільшення ціни за проїзд до 3 гривень. Зараз ми усіх виводимо на відкритий конкурс, але основні маршрути буде переорієнтовано на комунальний транспорт – мінімум 50-60% усього ринку автоперевезень по місту плануємо, щоби належало комунальному транспорту», – зазначив мер-націоналіст.

Як повідомляв Інформаційний Акцент, деякі приватні перевізники Конотопа зменшили вартість проїзду. З 23 січня тариф на маршрутах №6; 8; 11 та 15 становитиме 2,50 гривні

Інформаційний акцент



Теги:перевізники, Конотоп, свобода


Читайте також



Коментарі (0)
avatar