реклама партнерів:
Головна › Новини › Тут я живу

Історія Олишівки в поштових конвертах

Під час підготовки до презентації краєзнавчих проектів в Олишівці підтримав пропозицію історика-краєзнавця Ярослава Волерта щодо розробки та присвяти колишньому козацькому містечку поштових конвертів та марок.

Насьогодні вже зібрано багато інформації про славетних земляків Олишівки, а тому визначилися, кому буде присвячено перші конверти: художник Олександр Савченко-Більський (1900–1991), генерал-хорунжий флоту УНР Володимир Савченко-Більський (1867–1955), оперний співак Михайло Томашевський (1880–1960). Також на одному з конвертів зображено пам’ятник гетьману України Богдану Хмельницькому, який з 1967 року стоїть в центрі селища. До конвертів виготовлено марку з зображенням герба Олишівки.

На зворотній стороні конверту зазначено, що це є приватний сувенірний випуск. А ось марка виготовлена за проектом Укрпошти “Власна марка”.

Що ж, маємо новий оригінальний краєзнавчо-туристичний продукт. Сподіваємось, що сувенірна поштова продукція (конверти, марки, а в подальшому поштівки) привернуть увагу одержувачів до історії нашого району, його населених пунктів і, зокрема, селища Олишівка.

Андрій КУРДАНОВ



Теги:Олишівка, УНР, Савченко- Більський, краєзнавство, нові марки


Читайте також



Коментарі (0)
avatar