реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОЛОГІЯ

Інспектори з браконьєрами не справляються

Уже цього року державними інспекторами «Чернігіврибоохорони» викрито 160 порушень рибоохоронного законодавства, з них – 77 простих порушень правил рибальства, 70 грубих порушень правил рибальства, зокрема, вилов риби забороненими знаряддями лову. Накладено майже 13 тисяч гривень штрафів, нараховано збитків, завданих рибному господарству, майже 15 тисяч гривень.

Як зазначив начальник управління Державного агентства рибного господарства в області Микола Каленюк, на сьогодні працює 12 інспекторів рибоохорони. Такої кількості на область не вистачає, адже Чернігівщина — друга за розмірами в Україні із розгалуженою системою річок та озер. Стільки річок та озер, як на Чернігівщині, певно, нема ніде в Україні.

На нараді в обласній адміністрації, як повідомила її прес- служба, значною проблемою було названо Київське водосховище із 100-метровою прибережною захисною смугою, яке з 2015 року підпорядковується «Київрибоохороні». Хоча розташоване значною мірою в Коезелецькому районі Чернігівщини і звернення про виявлені факти браконьєрства надходять до «Чернігіврибоохорони».
"Голос України"



Теги:Київське водосховище, Чернігіврибоохорона, браконьєри, Чернігівська ОДА


Читайте також



Коментарі (0)
avatar