реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

Гран-прі фестивалю «Мельпомена Таврії» здобула «Комедія помилок» Чернігівського академічного театру ім.Т.Г.Шевченка!

27 травня на сцені Херсонського обласного академічного музично-драматичного театру ім. М.Куліша чернігівські артисти представляли шекспірівську «Комедію помилок», яка вже була презентована мешканцям багатьох міст України і отримала схвальні відгуки як глядацької аудиторії, так і театральних критиків.

Варто пригадати, що ця вистава, поставлена художнім керівником – головним режисером нашого театру, заслуженим артистом України Андрієм Бакіровим, здобула перше місце у номінації «кращий режисерський задум та втілення» на Чернівецькому фестивалі комедії «Золоті оплески Буковини»-2015, а за версією альтернативного, тобто журналістського, журі взагалі була визнана кращою виставою цього фестивалю.
Згідно з рішенням Експертної ради XVIII Міжнародного театрального фестивалю «Мельпомена Таврії», який проходив у Херсоні 20–28 травня, Гран-прі фестивалю присуджено Чернігівському обласному академічному українському музично-драматичному театру імені Т.Г.Шевченка за представлену виставу «Комедію помилок» В.Шекспіра.

Також відзначено серед найкращих у номінаціях: Режисура та Сценографія – у двох номінаціях режисер-постановник, заслужений артист України Андрій Бакіров; Жіноча роль – артистка Світлана Бойко; Чоловіча роль другого плану – артист Дмитро Літашов.

Учасниками фестивалю стали 30 театрів з України, Грузії, Португалії, Австрії, Угорщини, Румунії, Литви!
Та найкращим свідченням успішного виступу шевченківців були шалені овації та вигуки «Браво!», якими нагородили чернігівських акторів захоплені глядачі.

Сердечно вітаємо творчий колектив Чернігівського облмуздрамтеатру з переможним виступом на фестивалі «Мельпомена Таврії», пишаємось здобутками режисера, артистів, усіх працівників, які доклали свого хисту, професійності, таланту до створення такої яскравої, неймовірно захоплюючої «Комедії помилок».
Побільше б нам таких «помилок»!




Теги:драмтеатр, театр, Чернігів


Читайте також



Коментарі (0)
avatar