реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Глава уряду передавав техніку і заспокоював щодо гривні

Сьогодні прем’єр- міністр України Володимир Гройсман у Чернігівському ліцеї побутового обслуговування відкрив новий швейний клас. Для нього закуплено нові машини, які обійшлися в понад 300 тисяч грн. А нову форму собі дівчата пошили самі.

Глава уряду заявив про вкладення п’ятидесяти мільйонів у модернізацію освіти та запевнив, що такі професії як тракторист, сантехнік і швачка є в пріоритеті його уваги.

Також в рамках робочої поїздки на Чернігівщину Володимир Гройсман на зустрічі з рятувальниками передав їм пожежну техніку і аварійно-рятувальне обладнання. Вогнеборці отримали 4 пожежні автомобілі на базі шасі МАЗ, що закуплені за кошти державного бюджету на суму понад 15 млн. грн. Глава уряду також вручив двом вогнеборцям, які проявили мужність під час ліквідації наслідків руйнування житлового будинку в Чернігові, іменні годинники.
“Для оперативного реагування на всі надзвичайні події та ситуації рятувальники, в першу чергу, повинні бути забезпечені сучасною технікою. Саме тому бюджетом на 2017 рік передбачено виділити ДСНС 600 млн. грн на покращення матеріально-технічного забезпечення. Ми й надалі підтримуватимемо вогнеборців і вирішуватимемо питання щодо подальшого оновлення автопарку ДСНС, підвищення заробітних плат та забезпечення престижу професії рятувальника”, — зазначив Володимир Гройсман.

Принагідно не відстала і обласна державна адміністрація, передавши вогнеборцям одяг для використання при гасінні пожеж, теплові гармати, акумулятори, компресор тощо. Пожежні рукави також були зовсім не зайвими.

Цікаво, що візит глави українського уряду на Чернігівщину проходив з китайським та японським акцентами - рятувальникам передано бульдозер, придбаний на кошти уряду Китайської Народної Республіки та автомобіль Міцубісі, закуплений на кошти уряду Японії.

Під час перебування в Чернігові Володимир Гройсман також запевнив у стабільності української гривні, заявивши, що її коливання має сезонний характер. При цьому порадив політиканам заспокоїтися у своїх прогнозах, адже «ми ще почали навіть платити міні малку по 3 200 гривень».

Василь ЧЕПУРНИЙ,"Голос України"
м. Чернігів.

Фото з сайту Чернігівської ОДА



Теги:Гройсман, курс гривні, робітничі професії


Читайте також



Коментарі (0)
avatar