реклама партнерів:
Головна › Новини › Невідома Україна

"Гіркі жнива" і генетична хвороба хохлів- малоросів

Про гірке розчарування з приводу світової прем'єри канадської кінострічки

У київському кінотеатрі "Київська Русь", де цей фільм тижнево "світився", - два зали: великий - на 1000 душ, малий - на сотню. Знакові для відродження нації "Гіркі жнива" показували в малому. На початку тижня - двічі в день, із середини, ближче до вихідних, - всього лиш раз. І то... на ранковому сеансі.

Отака ціна гуманітарної політики держави, яку вчора формували третьякови-табачники, а нині - ложкіни-тарєлкіни. Для таких питомо українське завжди було чужим. Але ж вони від імені нас, українців, і після Революції Гідності безсоромно й нахабно нагадують нам про наше місце в "будках" - сидіть там мовчазно й не висовуйтеся.
Любов і ненависть - ось що передусім породжує ця кінострічка. Не пояснюватиму, до кого й до чого. Ще - це фільм-спонука: до покаянння, очищення, прозріння, переосмислення, зрештою, до дії.

Зрозуміло, що так звана українська преса і телевізія про цю світову прем"єру, яка із хохла-малороса робить українця, мовчатиме. Бо їм, цим власникам ЗМІ, такого не треба. Питання в іншому. Допоки ці сучасні хохли-малороси, народжені від покошених Кремлем поколінь українців, не бажатимуть пізнавати правду, допоки житиме в їхніх жилах уколота ворогом генетична боязнь вичавлювати краплинами із себе раба, манкурта, безбатченка?

Що ж пропонувалося хохлам-малоросам того дня на інших дванадцяти сеансах столичної "Київської Русі"? Перелічую із сайту: "Логан", "Кінг-Конг", "Життя і мета собаки". На них - аншлаги. На вже останньому, ранкому сьогодні, сеансі "Гірких жнив" маленька зала була заповнена ледь на тертину.

Згадалася страшна фраза Сергія Єфремова", яка в його "Щоденнику" нав"язливо болісно повторюється кілька разів: "подлая нація". Чи багато українців читали ті Щоденники, щоб збагнути, чому ця знищена тим же Кремлем Особистість сказала так про добру частину нас - учорашніх і нинішніх?..
До речі, фільм про велич і трагедію великого українського народу "Гіркі жнива" зняли канадці.

Микола ТИМОШИК

На світлинах: архівні документи про викачування хліба в Данині на Ніжинщиніі






Теги:Данина, викачування хліба, Микола Тимошик, Гіркі жнива


Читайте також



Коментарі (0)
avatar