реклама партнерів:
Головна › Новини › Захоплення

Фотохроніка Ічнянщини від родини Шевченок

30 червня у культурно-мистецький центр «Інтермеццо» товариства «Просвіта» на Шевченка, 9 в Чернігові на зустріч із двома Шевченками, Віталієм та Богданою, завітали журналісти, шанувальники фотомистецтва, ветерани національно-визвольних змагань кінця 80-х років початку 90-х років.
Богдана Шевченко презентувала фотоальбом «Ічнянщина» (у 4-х зошитах), а член Правління Української народної партії Віталій Шевченко представив журналістам свої книги: «До волі! Народження Руху» та «Спіраль».

Ідея фотоальбому «Ічнянщина» належить тітці Богдани - голові Парафіївської селищної ради, голові Ічнянської районної організації Української народної партії Валентині Карпенко. Допомагав втілити у життя цю ідею батько Богдани відомий фотомитець Віталій Шевченко.
Як повідомила Богдана, спочатку планувалося видати лише один фотоальбом, але потім, коли почали вибирати найкращі фотографії, виявилося, що все одно маємо 1 500 фотографій, і в одну книгу вони просто не влізуть. Тож вирішили видати чотири книги. Взагалі ідея виникнення цих фотоальбомів, прийшла до мене через те, що Ічнянщина - батьківщина батька, тут живуть мої бабуся і тітка.
У фотоальбомах представлена мальовнича природа цього краю, туристичні об’єкти, музейні експозиції та вмизначні місця, а також інформація про історію Ічнянщини, відомих земляків, усі населені пункти району.
Центр громадських ініціатив «Інформаційне суспільство», який опікувався виданням «Ічнянщини», планує безплатно передати це видання усім районним бібліотекам, вищим учбовим закладам області, місцевим радам і школам району, а також багатьом народним депутатам України, урядовцям, громадським діячам, краєзнавцям, журналістам з центральних ЗМІ.
А Віталій Шевченко представив унікальну фотохроніку про події кінця 80-х років минулого століття «До волі! Народження Руху» (видавництво «Гнозіс», Київ 2009 р.) в якому задокументовані миттєвості з установчого з’їзду Народного Руху України за перебудову 8-10 вересня 1989 року. На одній з світлин делегати від Чернігівщини: Левко Лук’яненко, Валерій Сарана, Олександр Котенко (на жаль, вже покійний), В’ячеслав Логін.
Крім того екс-голова Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Віталій Шевченко, представив автобіографічну повість «Спіраль» (видавництво «Факт», 2009), де відомі в усьому світі трагічні події обросли несподіваними подробицями. В основу повісті покладено відомі факти: терористичні атаки на вежі-близнюків у США 11 вересня 2001 року та запуск у жовтні того ж року бойової ракети в пасажирський літак, яким летів Віталій Шевченко.
Екс-голова Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення відповів на питання журналістів щодо щойно затвердженого Верховною радою нового складу нацради. Персоналій В. Шевченко не коментував, а от у який спосіб відбулося призначення цих осіб викликає у нього занепокоєння через численні порушення Закону та процедури їх призначення. На його думку ця влада сама створила і продовжує створювати ситуації, коли наступна влада матиме усі законні підстави визнати ці рішення незаконними.

Сергій Соломаха

Сторінка з фотохроніки В.Шевченка "До волі! Народження Руху"


на фото зліва направо делегати І-го з'їзду РУХу від Чернігівщини: Олександр Котенко, Левко Лук’яненко, В’ячеслав Логін, Валерій Сарана









Коментарі (0)
avatar