реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Фіктивно наторгували 4,6 реальних мільйонів

На Чернігівщині фіктивна торгівля паливно-мастильними матеріалами завдала збитків державі на 4,6 млн. грн.

До поля зору оперативних співробітників Головного управління ДФС у Чернігівській області потрапило одне з підприємств м. Чернігова, що здійснює свою діяльність у сфері обігу паливно-мастильних матеріалів.

У ході відпрацювання даного суб’єкта господарювання було встановлено, що його службові особи впродовж 2014 року, при здійсненні операцій з оптової та роздрібної торгівлі паливно-мастильними матеріалами, відображали їх придбання від суб’єктів господарської діяльності, зареєстрованих за межами області, які мають ознаки фіктивності.

У результаті вказаних дій державі було нанесено збитки у вигляді несплати податку на додану вартість на суму 4,6 млн. грн., що є особливо великим розміром.

Начальник штабу Оперативного управління ГУ ДФС у Чернігівській області Олександр Ярошенко повідомив, що за вказаним фактом розпочате кримінальне провадження за частиною 3 статті 212 Кримінального кодексу України «Ухилення від сплати податків, зборів, інших обов’язкових платежів», відповідальність за вчинення якого передбачає накладення на винну особу штрафу від 255 до 425 тис.грн. з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися відповідною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Досудове розслідування триває.



Теги:ухиляння від сплати податків, ДФС в Чернігівській області, фіктивна торгівля


Читайте також



Коментарі (0)
avatar