реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Естонці та фіни зацікавилися військовою технікою з Чернігова

У Чернігівській обласній адміністрації приймали аташе з питань оборони Естонії Рісто Лумі та першого секретаря з питань оборонної політики Посольства Фінляндії в Україні Юхо Пікканена. Мова йшла про можливу співпраці у сфері оборонпрому.

Іноземні гості ознайомилися з роботою ПП «171 Чернігівський ремонтний завод». З господарями детально говорили про виробництво важких механізованих мостів ТММ-ЗМ на базі модернізованого автомобіля КрАЗ.

До складу ТММ-3М входять чотири прольоти, довжина кожного — 10,5 метра. Отже, міст здатний перекривати водні перешкоди завширшки 40 метрів та завглибшки до 3 метрів. При цьому механізм може витримувати навантаження до 60 тонн. Нині підприємство активно співпрацює із провідними науково-дослідними установами України в напрямку збільшення цієї характеристики до 70–80 тонн.

Варто додати, що це чернігівське оборонне підприємство владою при Януковичу було доведене практично до ліквідації і навіть обласний керівник, що прийшов на хвилі Майдану, був готовий віддати землю заводу у приватні руки, що поставило би хрест на його існуванні. В останній момент диверсію було відвернено сесією обласної ради. Нині підприємство відновлено і поступово набирає обертів.

Василь ЧЕПУРНИЙ, "Голос України"



Теги:оборонпром, Чернігівська ОДА, 71 ремонтний завод


Читайте також



Коментарі (0)
avatar