реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

"Джавеліни" робитимуть в Україні

Єгор Божко, в.о. глави місії України при НАТО, заявив, що США не планують постачати в Україну «Джавелін», однак є домовленість про спільну роботу по їх виробництву на території нашої країни, інформують Патріоти України.

Божко зауважує, що останнім часом в Україні все частіше йдуть розмови про те, що сама справжня допомога від США в сфері озброєння, це «Джавелін».
Представник України при НАТО заявив, що Україні краще дати «і вудку, і рибу, ніж постійно постачати тільки одну рибу». Переговоривши з представниками НАТО, Україна прийшла до єдино правильного рішення: нам не потрібні «Джавелін» від США, нам необхідно навчитися виробляти їх самим.

Божко заявив, що оборонна промисловість України здатна творити дива і з нічого робити суперзброю.

Це не єдиний проект, який Україна буде розробляти спільно з НАТО. Не так давно було анонсовано будівництво морського патрульного літака для ЗСУ. Більш того, співробітники «Укроборонпром» беруть участь у стажуванні в академії при НАТО, де їх навчають новим методам і стандартам озброєння НАТО.

«Джавелін» – протитанковий ракетний комплекс, призначений для ураження бронетехніки і цілей, що низько летять (безпілотники, вертольоти). Армія США застосовувала комплекс під час війни в Іраку.



Теги:джевеліни, російсько- українська війна, НАТО


Читайте також



Коментарі (0)
avatar