реклама партнерів:
Головна › Новини › Місто

Двох героїв ушанували в їх школах

1 вересня 2014 року активісти Чернігівської міської організації Всеукраїнського об'єднання "Свобода" та Чернігівської обласної самооборони провели відкриття пам'ятних дощок на будинку ліцею № 15 свободівцю Олексію Коновалову та на будинку Чернігівської ЗОШ І–ІІІ ступенів № 21 Миколі Брую – націоналісту, члену ВО "Тризуб ім. С. Бандери".

Загиблі на сході боролися за незалежність нашої держави, а тому їх історичне увіковічення в школах, де вони навчалися, буде сприяти вихованню почуття патріотизму, громадської свідомости та любові до України в школярів.

Також націоналісти Чернігівської "Студентської Свободи" та самооборони провели у класах школи та ліцею уроки патріотичного виховання на тему: "Україна – єдина країна, а ми – її діти". Учні написали листи солдатам та добровольцям, що перебувають на Донбасі, а також писали побажання на прапорах. З листа учениці 11-річної Оленки: "Шановні солдати! Я, Сандул Олена! Я дуже хвилююся за вас на полі бою. Коли вам боляче мені також боляче. Коли я дивлюсь новини, я ледь стримую сльози. Я зі своєю сім'єю хвилюємося за вас і сподіваюсь ви всі повернетеся живими і без поранень! Отже я вам бажаю щастя, здоров'я і сонячного неба! Я – українка, і я за – Україну! Слава Україні – Героям Слава! Слава Нації – Смерть Ворогам!".

Не змогла залишити поза увагою і напис на прапорі, який залишив учень 11-го класу ліцею № 15 "Чекайте! Скоро приїду!".

Заступник керівника з організаційних питань Чернігівської "Свободи" Володимир Грецький зазначив: "Приємно, що в усіх класах дітлахи щиро віталися вигуками "Слава Україні! – Героям Слава!". А ще менше року тому це було привітання тільки між націоналістами. Тож сьогодні спостерігаємо відродження генетичної пам'яти нації!". Листівки та прапори будуть доставлені на схід в 13-й та 41-й батальйони територіяльної оборони Чернігівщини, спецбатальйон "Чернігів" та спецбатальйон УМВС України "Січ" для підтримки бойового духу бійців!

Прес-служба Чернігівської обласної організації
ВО «Свобода»



Теги:1 вересня, Тризуб імені Бандери, свобода, російсько- українська війна, герої АТО


Читайте також



Коментарі (0)
avatar