реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Дурнів ще багато: за добу - 24 пожежі!

23 квітня на Чернігівщині рятувальники ліквідували 24 пожежі, що виникли внаслідок спалювання населенням сміття та сухої рослинності. Під час гасіння пожеж врятовано 1 людину, десятки будівель та сотні га лісу. Вогнем пошкоджено або знищено 9 будинків, 16 господарчих споруд, вигоріло 15 га лісового настилу та 30 га відкритої території.

Так, о 17:00 до обласного Управління ДСНС України надійшло повідомлення про те, що у Ріпкинському районі внаслідок загоряння на луку сухої трави вогонь миттєво поривами сильного вітру наблизився до с. Старі Яриловичі, яке розташовано на кордоні з Республікою Білорусь, й охопив кілька житлових і господарчих будівель.

За викликом одразу було направлено державні пожежно-рятувальні підрозділи з Ріпок, Добрянки, Чернігова та пожежну команду і трактор з плугом Добрянського лісового господарства.

Також, згідно регламенту взаємодії щодо ліквідації пожеж і НС транскордонного характеру, на місце пожежі прибув пожежний підрозділ з с. Черетянка Респібліки Білорусь. Загалом у гасінні брало участь 18 осіб та 7 одиниць техніки. Напружена й нелегка боротьба з вогнем тривала майже 5 годин в ході якої вогнеборці врятували 80-річну мешканку одної з осель, 43 домогосподарства та завадили полум’ю охопити весь населений пункт. Вогонь встиг знищити 1 житловий і 7 нежитлових будинків та 10 господарчих будівель. Гасіння ускладнював сильний вітер та зарості сухостою, що заполонили нежилі подвір’я.

На місце пожежі виїздила мобільна оперативна група обласного Управління ДСНС України та співробітники Ріпкинського райвідділу міліції. Ймовірною причиною пожежі стало необережне поводження з вогнем. Винна особа встановлюється.



Теги:мнс, пожежі, рятувальники, Ріпкинський район


Читайте також



Коментарі (0)
avatar