реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Донбас очікує деіндустріалізація і обезлюднення

Безумовно, що якщо навіть україно-РФівська війна закінчиться "миром", конгломерат з мегаполісів під назвою "Донбас" невдовзі обезлюдниться.
Адже до справжнього миру такий фізично і морально розшматований Донбас вже не повернеться.
Закономірно, що Донбас очікує деіндустріалізація, яку штучно стримували десятки років. Зокрема, і такими регіональними ура-патріотичними проектами як бразильський футбольний клуб "Шахтьор" або комуно-сталінський культ "вєлікай атєчєствєннай" війни.

Але головний чинник, який перетворив Донбас в бандитський заповідник - це багатомільярдні дотації з бюджету на підтримку збиткових вугільних шахт.

Більш того, поєднання бандитських грошей і непомірних амбіцій частини донбаського населення дозволило лугандонським регіональним кадрам азаро-януковичів за підтримки проросійських КПУшників розпочати експансію на усю Україну.

Звісно, цим не могла не скористатися путінська РФія...

І це закономірно. Знехтувати без жахливих наслідків економічними законами не вдалося ще нікому у світі.


Так було з усіма подібними промисловими гігантами, які були побудовані на технологіях ХІХ-ХХ ст., в усіх розвинених країнах світу. Згадайте хоча б протистояння уряду Маргарет Тетчер з шахтарями у Великій Британії.

На жаль, у нас все, зокрема, і дія економічних законів, завжди відбувається у варварський спосіб.

Азія-с, гаспада-с, таварісчі-с!

Сергій Соломаха


P.S. Так починалася велика індустріалізація Донбасу.




P.S.S.Після закінчення україно-РФівської війни вода річок Сіверського Донця і Дніпра може зробити Донбас великим аграрним краєм.








Коментарі (4)
avatar
1
Пане Сергію!
Ви мали б знати, що:
1. Донбас (до війни) - це 20 відсотків ВВП України і 25 відсотків її валютних надходжень.
2. Бюджетно-податкова система побудована так, що всі регіони України дотаційні. Дотаційний навіть той же Київ. Кошти збираються в Уряді, щоб впливати на регіони і зручніше було їх розкрадати.
3. В Донбасі - 10 відсотків світових запасів сланцевого газу. Центр цього родовища м. Славянськ. Цими  багатотрильйонними запасами газу можна сотні років забезпечувати не лише Україну, але й Європу. 
4 В РФ газ і нафта служать збагаченню держави, а в Україні - збагаченню олігархів. 
Гинучи за незалежність та цілістність України, люди гинуть і за газ для олігархів.
avatar
0
2
Для Донбасу, як і для решти України, важливим є формування середнього класу. Цього досягти можна шляхом розвитку підприємництва. Мова може йти про деолігархізацію як у промисловості, так і в сільському господарстві.
avatar
3
angor, у Сибіру чи 80-90% покладів газу РФ, але це зовсім не потребує там проживання великої кількості населення.
avatar
4
Особливо прикольно читати як газ і нафта в РФ служать збагаченню держави - ви нас за дурнів тримаєте? ми не знаємо де розміщений Стабфонд РФ ф як живе населення в Росії, крім Москви та Пітера? Мо, як у Лівії чи Кувейті та ОАЕ - все населення має ренту?
avatar