реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Доки хлопець воював - його житло продала виконавча служба

Прокуратура Чернігівської області захищатиме житлові права чернігівської родини воїна АТО, порушені державною виконавчою службою

Прокуратурою м. Чернігова розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 364 Кримінального кодексу України щодо неправомірних дій службових осіб Деснянського відділу державної виконавчої служби Чернігівського міського управління юстиції, внаслідок яких реалізовано житло чернігівця, який нині перебуває в зоні АТО.

Досудове розслідування у справі проводиться міськвідділом міліції, його хід контролюється прокуратурою Чернігівської області, - повідомила прес- служба прокуратури області.

Встановлено, під час примусового виконання рішення суду державним виконавцем з порушенням порядку звернення стягнення на спільне майно боржника з прилюдних торгів реалізовано ½ частину його квартири, яка є його єдиним житлом. При цьому частину квартири не виділено в натурі, там продовжує проживати співвласниця — матір цього чоловіка, яка є людиною похилого віку, інвалідом ІІ групи.

Чернігівець був не основним боржником, а поручителем за договором позики на 40 тис грн, який узяла в кредитній спілці його знайома. Стягнення боргу у 52,3 тис грн за рішенням суду мало відбуватися солідарно з обох. Але у самої боржниці виконавча служба ліквідного майна не виявила.

Ще до продажу частини квартири поручитель у добровільному порядку вніс 30 тис грн в рахунок погашення боргу.

На даний час з метою захисту інтересів цієї родини цивільно-правовими методами прокуратурою здійснено вступ у розгляд цивільної справи про визнання торгів, на яких виконавчою службою продано половину їх квартири, недійсними.



Теги:прокуратура Чернігівської області, виконавча служба, АТО


Читайте також



Коментарі (0)
avatar