реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

До Латвії за європейським досвідом у сфері енергоефективності

Делегація Верховної Ради України у складі членів групи з міжпарламентських зв'язків з Латвійською Республікою, заступника голови Чернігівської ОДА, представників органів місцевого самоврядування Ніжина, експертів Проекту Програми розвитку ООН в Україні прибула з робочим візитом до Латвії для вивчення досвіду у сфері енергозбереження і енергоефективності, обміну думками щодо проблем та можливостей у цій сфері.

Очолює представницьку делегацію голова групи з міжпарламентських зв'язків з Латвійською Республікою Верховної Ради України народний депутат Олександр Кодола.

Сьогодні, 31 травня, делегація провела зустрічі в Міністерстві економіки Латвії та з Комітетом Саейму з питань економіки, сільського господарства, навколишнього середовища та регіональної політики, Агентством з інвестицій та розвитку Латвії.

За словами Олександра Кодоли, сьогодні Латвія — є одним із основних провідників європейського вектору розвитку для України. Тому її досвід для нашої країни, яка обрала для себе шлях до Європи, надзвичайно важливий.

«Сьогодні Україна вже на порозі Європейського Союзу, залишилися лічені дні для остаточного затвердження Асоціації Україна-ЄС. І для того, щоб ми швидше інтегрувалися з Європою, нам потрібен європейський досвід. Такий, як у Латвії, яка має дуже схожу з Україною історію, і якій довелося долати ті ж самі проблеми, що сьогодні вирішуємо ми. Я дуже радий, що латвійська сторона так щиро ділиться з нами цим досвідом. Цього разу ми вивчаємо досвід у сфері енергоефективності і енергозбереження. Він життєво необхідний для України, яка щойно вирвалася з кайданів залежності від енергоносіїв країни-агресора. Тому недаремно зараз у складі делегації і парламентарі, і експерти, і представники органів державної влади та місцевого самоврядування», — підкреслив депутат.

В планах делегації зустрічі із представниками парламентської групи Латвійського Сайему із зв’язків з Україною, а також провідних латвійських компаній, які займаються «зеленими» та енергоефективними технологіями. Також українська делегація завітає до міста Смілтене, де ознайомиться з досвідом впровадження енергозберігаючих технологій місцевим самоврядуванням.

Прес-служба народного депутата України Олександра Кодоли



Теги:Україна - Латвія, Ніжин, Олександр Кодола, енергоефективність


Читайте також



Коментарі (0)
avatar