реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОЛОГІЯ

Десна п’є воду зі Стрижня, а в нього спускають …туалети

Виявляється, чернігівці роками скидали свої каналізаційні відходи в річку Стрижень, вода з якої плила в Десну. Тепер же муніципальна поліція спільно з КП «Чернігівводоканал» проводить перевірки на предмет скиду каналізаційних стоків у річку.

Такі перевірки тривають вже більше тижня і виявились дуже результативними. Кілька міщан з приватних садиб проклали від своїх туалетів труби і забруднювали річку. На закиди перевіряючих відповідали: «Та скільки там його – он перевірте підприємства!». На цю радянську логіку працівники водоканалу відповіли обрізанням труб, а муніципальна поліція – штрафами.
Проте найбільше вразив ресторан «Колиба», який більше 10 років працює без належної каналізаційної системи – за даними абонентського відділу КП «Чернігівводоканал» для відводу стоків та нечистот за документами використовувалася звичайнісінька вигрібна яма.

Проте після огляду вигрібної ями ресторану «Колиба» було встановлено, що вона, фактично, була переобладнана на каналізаційну насосну станцію. В самому колодязі на господарчому подвір’ї ресторану було змонтовано насос, який перекачував всі витоки та нечистоти, спочатку до колодязя-гасителя, а звідти, по самопливному колектору, до міської каналізації. Добре, що хоч не в річку.

Проте, поганий запах від ресторану до Десни понад річкою Стрижень міщани помічають часто і його причину ще треба буде з’ясовувати…

«Враховуючи той факт, що в закладах громадського харчування як правило, спостерігається перевищення граничнодопустимих концентрацій хімічно-активних речовин, через несанкціоновані скиди в каналізацію рестораном «Колиба», КП «Чернігівводоканал» втратило чималі суми. Наразі втрати КП «Чернігівводоканал» обраховуються, ресторану «Колиба» буде виписаний штраф та обмежено надання послуг» - повідомила прес- служба міської ради.

Боротьба ж за чистоту річки Стрижень триває, адже вона просто задихається – мало того, що в її витоку насипані земляні дамби, як у селі Рудка Чернігівського району, то і в самому місті річку захаращено сміттям та попсовано каналізаційними відходами.

Василь ЧЕПУРНИЙ, "Голос України"
м. Чернігів



Теги:Стрижень, екологія Десни, Чернігівська міська рада


Читайте також



Коментарі (0)
avatar