реклама партнерів:
Головна › Новини › Проблема

ДемАльянс доводитиме в суді законність отримання закордонного паспорту за 170 грн

Демальянсівець Роман Мокроусов через суд вимагає визнати неправомірним те, що громадян у УГІРФО змушують сплачувати за бланк паспорту і послуги ГІРФО, хоча насправді всі витрати на оформлення закордонного паспорту в Україні - це 170 гривень.
Член Чернігівського ДемАльянсу Роман Мокроусов подав до суду на Управління Громадянства іміграції та реєстрації фізичних осіб (ГІРФО) УМВС України в Чернігівській області.

Даний позов є черговим кроком у всеукраїнській кампанії Демократичного Альянсу «Стоп свавіллю в паспортних столах». Обґрунтуванням позовних вимог є норми Декрету КМУ №7-93, Постанови КМУ №231, 380, 795 Накази МВС № 1603 та № 84. Позов зареєстрований в Чернігівському окружному адміністративному суді.

Голова Чернігівської обласної організації партії Демократичний Альянс Ігор Андрійченко зазначив: «Оскільки паспорт громадянина України для виїзду за кордон є власністю держави Україна, то відповідно жодний державний орган не має права його продавати, а громадянин відповідно не повинен купувати. Інформація про належність паспорта державі міститься на його першій сторінці».

Постанова Кабінету міністрів України №737 регламентує, що державні та адміністративні послуги можуть надаватись відповідним органом платно або безоплатно. Платна послуга надається за зверненням громадянина. Тобто вимоги обов’язкової сплати за послуги Управління ГІРФО є неправомірними.

Довівши в суді необґрунтованість вказаних платежів, буде доведено можливість оформлення закордонного паспорту за 170 грн. Крок до цього вже був зроблений представниками ДемАльянсу в Донецькій області, які в судовому порядку довели необґрунтованість вимоги плати за бланк паспорту.

На даний момент очікується рішення окружного адміністративного суду, щодо призначення першого судового засідання.

Прес-служба Чернігівської обласної організації
Політичної партії Демократичний Альянс



Теги:Закордонний паспорт, Демальянс, УМВС в Чернігівській області


Читайте також



Коментарі (0)
avatar