реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Чому нардеп Валерій Давиденко захищає Насірова?

Відбивати головного фіскала у слідчих приїхали народні депутати Гліб Загорій, Валерій Давиденко, Андрій Антонищак та Олександр Третьяков. Всі вони бізнесмени.

Третьяков, наприклад, має інтереси в енергетичній сфері. Раніше був компаньйоном брата міністра освіти часів Януковича Дмитра Табачника. А також він був помічений у крупних корупційних скандалах. Та, за його словами, він прийшов до медзакладу не рятувати Насірова, а просто подивитись.

Валерій Давиденко був заступником міністра аграрної політики в уряді Азарова. Він агромагнат, щоправда, 12 компаній переписав на матір. Його звинувачували у підкупі виборців, коли той балотувався в парламент.

Ще один вболівальник Насірова – Андрій Антонищак. Також мав бізнес-зв'язки з братом Табачника. Цікаво, що ні він, ні Давиденко за притягнення до відповідальності Онищенка, подільником якого слідчі назвали Насірова, не голосували. Онищенко ж вважає, що слідчі не доведуть його зв'язків з очільником ДФС.

Депутат Гліб Загорій, який також нібито блокував карету "швидкої" з Насіровим, сказав, що приїхав його підтримати на прохання дружини фіскала. І додав, що "Насіров його друг".

Загорій – власник відомої фармацевтичної компанії "Дарниця". Нещодавно він купив багатоквартирний будинок в центрі столиці, який, за даними журналістів-розслідувачів, належить сину генпрокурора Юрія Луценка, аби той не вносив будинок в електронну декларацію

За словами політичного експерта Тараса Чорновола, Насірова підтримують і ті, чиї бізнес-інтереси він може розкрити, - повідомляє сайт 24 канал.

Насіров дуже гарно підходить саме для ролі мафіозі. Він починає скуповувати політиків. Коло людей, які його підтримують в різних фракціях, дуже часто є саме мажоритарниками, зав'язаними на брудному бізнесі і які дають йому можливість відвертого шантажу, – впевнений Чорновіл.

Крім того експерт вважає, що підтримка у Насірова є не тільки в "БПП", а й в інших фракціях, з якими його пов'язують спільні "оборудки".

Це окремі мажоритарники з "БПП", окремі люди з "Народного фронту" і люди з опозиційних груп. Можливо, хтось з "Опозиційного блоку" і фракції "Радикальної партії" Ляшка, – підкреслив фахівець.



Теги:Тарас Чорновіл, Насіров, БПП, Корупція, Валерій Давиденко


Читайте також



Коментарі (0)
avatar