реклама партнерів:
Головна › Новини › Споживач

Чому начальники перевізників не їздять своїм транспортом?

Поїздка в рідне село з радянського часу - це ціла пригода - приключеніє... Адже у Союзі вічно не вистачало автобусів і квитків на них. Тому - черги, стояння в автобусі, якого трясе побита шрапнеллю дорога... Виявилося, що з того часу мало що змінилося - хіба що нема вже черг.

Отже, автобус Чернігів- Новгород- Сіверський, що відправляється з автостанції у вівторок, 21 квітня. Квиток я взяв заздалегідь, тож сидяче місце було. Стоячі - заборонені. Контролер автостанції глянула та й пішла собі, прекрасно знаючи, що за рогом автостанції водій підбере страждущих. Адже поминальні дні - людей їде в села багато. Питання перше: чому власники ліцензій на перевезення пасажирів не збільшують у такі дні кількість рейсів?

Водій набрав пасажирів так, що і повернутися було ніде. ДАІ не контролює чомусь рух такого транспорту. Питання друге: чому?

Ми багато обурюємося корупцією там, на урядових верхах, але ж вона починається звідси - водій квитків нікому не дав і гроші, відповідно, пішли йому в кишеню.

Коли я їхав назад - ситуація повторилася. Єдине, що водій автобуса Розльоти- Чернігів насмілювався брати стоячих пасажирів лише до Сосниці. Мабуть, контролю ДАІ все ж боявся...

Однокласниця, яку я проводжав на Київ, взяла квиток на автостанції, оскільки мала багато речей і не хотіла штовхатися у маршрутках біля "України". за що й переплатила на 20 гривень більше. Та ба, її і ще 5 пасажирів довезли з автостанції до готелю "Україна" і пересадили на звичайну маршрутку. За що переплачувала гроші? Її слова: "Навіть в Одесі нема такого кидалова!".

Василь ЧЕПУРНИЙ

Цю статтю прошу вважати офіційним запитом до Департаменту економіки Чернігівської ОДА, який має контролювати видачу ліцензій перевізникам та контролювати дотримання їх умов.



Теги:поминальні дні, перевізники, Чернігівська ОДА, тарифи, департамент економіки


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
По місту маршрутне таксі теж не повинно брати пасажирів більше сидячих місць, а у нас по принципу, скільки влізе., а в деяких маршрутках зняті сидіння, щоб більше влізло стоячих. А сидіння... страшенно замизгані, нібито перевозять трактористів у спец одежі.
avatar