реклама партнерів:
Головна › Новини › 

Чим молодші українці - тим щасливіші

Рівень щастя в Україні залежить не тільки від віку, але й від регіону проживання, мови та етнічного походження.

Про це свідчать дані опитування Центру Разумкова.

Більшість громадян України (59%) вважають, що вони "дуже щасливі" або "скоріше щасливі", свідчать дані опитування Центру Разумкова. У Західному регіоні вважають себе щасливими 75%, тоді як у Центральному регіоні – 59%, у Південному –51%, у Східному – 53%, а на Донбасі – лише 35%.

Донбас - це єдиний регіон, де більшість (58%) жителів зазначили, що вони "не дуже щасливі" або "абсолютно нещасливі". І це можна зрозуміти з огляду на війну в регіоні.

Відчуття задоволеності життям знижується із віком опитаних. Якщо серед представників наймолодшої вікової групи 73% вважають себе щасливими, то серед найстаршої – лише 47%.

Але, крім того, є залежність і за мовою. Україномовні респонденти, порівняно з двомовними та російськомовними, частіше вважають себе щасливими (відповідно, 64%, 54%, 51%).

Слід зазначити, що за даними опитування Центру Разумкова, абсолютна більшість громадян України (92%) вважають себе етнічними українцями, 6% – етнічними росіянами, 1,5% віднесли себе до інших етносів.

Цікавий факт: спостерігається тенденція зростання частки респондентів, які ідентифікують себе як етнічних українців, із зниженням віку опитаних (від 87% серед тих, кому 60 і більше років, до 96% серед тих, кому від 18 до 29 років) і зниження частки етнічних росіян (з 10% до 3%).

Іншими словами, серед молоді від 18 до 29 років частка людей, які сприймають себе як етнічних українців, сягає майже 100%.

Дослідження проведене соціологічною службою Центру Разумкова 3-9 березня 2017 року серед 2016 респондентів в усіх регіонах України за винятком окупованих територій. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

http://texty.org.ua



Теги:донбас, Центр Розумкова, етнічні українці, Щастя


Читайте також



Коментарі (0)
avatar