реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Чернігівський архієпископ - у Брюсселі

6-9 березня 2017 р. з благословення Святійшого Патріарха Філарета архієпископ Чернігівський Євстратій, представник Київського Патріархату при Європейських інституціях, відвідав з черговим робочим візитом Брюссель. Про це повідомила прес- служба Чернігівської єпархії.

6 березня владика прибув до столиці Бельгії. 7-8 березня відбулася низка його зустрічей у Європейській комісії, Європейському парламенті, а також в неурядових організаціях.

Зокрема, архієрей відвідав Європейське бюро Фонду Конрада Аденауера, який є довголітнім партнером Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій у різноманітних освітніх, суспільних та інформаційних проектах.

У Європейському парламенті ієрарх зустрівся з низкою парламентарів, які представляють різні партії та парламентські фракції (Європейську народну партію, Альянс лібералів і демократів, Зелених). Серед інших він зустрівся з депутатом від Литви Петрасом Ауштрявічусом, який очолює міжфракційну групу «Друзі України».

Також владика Євстратій провів зустрічі з радниками кількох посадовців Європарламенту.

Під час зустрічей йшлося про поточну міжконфесійну та суспільну ситуацію в Україні, порушення свободи віросповідання та прав української громади на тимчасово окупованих Росією територіях Криму і Донбасу, про перспективи співпраці з європейськими інституціями як Київського Патріархату, так і Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій, про інші питання, які становлять взаємний інтерес.

Окрім цього архієпископ мав зустріч з Представником України при ЄС паном Миколою Точицьким та парохом Душпастирства Брюсселю (УГКЦ) о. Олегом Зимаком.

9 березня ієрарх відбув на Батьківщину.



Теги:фонд Конрада Аденауера, Євстратій, Чернігівська єпархія, Європарламент


Читайте також



Коментарі (0)
avatar