реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Чернігівські рухівці за відміну свята 1 травня

Зараз у суспільстві активно обговорюється проект Закону України «Про державні й інші свята, пам’ятні дати і скорботні дні». Його підготував Український інститут національної пам’яті. Головна мета: впорядкування календаря державних свят і пам’ятних днів.

Зокрема, у законопроекті передбачається зменшення кількості святкових вихідних днів з 11 до 9. Замість вихідного дня 8 березня пропонується запровадити у другу п’ятницю вересня День сім’ї як вихідний день; 9 березня встановити державне свято і вихідний Шевченківський день замість 1–2 травня; також вихідний день 9 травня – День перемоги на нацизмом у Другій світовій війні (це свято залишається державним) буде перенесено на 8 травня – День пам’яті та примирення.

До громадського обговорення долучилися і чернігівські рухівці. 12 лютого 2017 року на зборах Новозаводської районної організації у місті Чернігові організації НРУ розглянуто вище згаданий проект закону. Рухівці зазначили, що основну увагу необхідно приділяти державним святам, які мають виняткове історичне значення, вплив на здобуття Україною незалежності та розвиток державності. Саме тому вони підтримали запропоновану систему українських свят на державному рівні.

Прес-служба Чернігівської міської організації НРУ.



Теги:Чернігівський Рух, календар свят, 8 березня, 1 травня


Читайте також



Коментарі (0)
avatar