реклама партнерів:
Головна › Новини › Місто

Чернігівська міська рада відмовилася перейменовувати вулиці

Депутати Чернігівської міської ради сьогодні, 28 серпня, під час сесії, так і не затвердили питання «Про перейменування вулиць міста».

Як повідомив вчений секретар Національного архітектурно- історичного заповідника "Чернігів стародавній" Сергій Черняков, «за» проголосували лише 18 депутатів. «Проти» перейменування було 6 депутатів, зокрема, Юрій Богаченко, Іван Клановець (комуніст), Андрій Кужельний (організатор "тітушок", власник "Чікен-хат"), Валерій Купцов, Михайло Петрущенков (радянський офіцер- комуніст) та Валентина Трахтенберг (колишня журналістка, що працювала на "Вену" та одіозного Ігоря Рибакова) .

Решта – не голосували або утримались. Активно виступала проти російськомовна директор школи Тамара Касаткіна, яка завжди проводить лінію голови Олексанлдра Соколова.

Нагадаємо, що до перейменування пропонувалося 23 вулиці міста. Частину з них мали повернути до історичних назв, а частину - привести у відповідність до українського правопису.

Головував на сесії в той час секретар міської ради Кухар - ставденик Валерія Дубеля. Міський голова Олександр Соколов вийшов із зали - воно й не дивно, адже він останній перший секретар обкому комсомолу і як йому голосувати за перейменування вулиці Комсомольської?!.

Таким чином, Чернігівська міська рада показала свою антиукраїнську суть і нездатність виконати закони про декомунізацію.

Зате депутати продовжили оренду фірмі- забудовнику у Кордівці і дали звання Почесного громадянина Віталію Косиху, який уже помер.

Василь АВДІЙ



Теги:декомунізація, Олександр Соколов, перейменування вулиць, Чернігівська міська рада


Читайте також



Коментарі (2)
avatar
1
Здравый смысл в Чернигове восторжествовал! Люди начинают прозревать!
avatar
2
комуністи і здравий смисл - це несумісні поняття. А вулиці будуть перейменовані відповідно до законів щодо засудження комуністичної та націонал- соціалістичної ідеології. Так що, комуністи і москвофіли - хоч і повсирайтесь, а буде не по-вашому!
avatar