реклама партнерів:
Головна › Новини › Місто

Чернігів затвердив свій бюджет

Депутати Чернігівської міської ради затвердили проект бюджету на наступний рік.

Міський голова Владислав Атрошенко зауважив, що він є збалансованим, але без урахування мінімальної заробітної плати 3 200 гривень, поки у бюджеті закладена мінімалка 1 600 гривень. Але якщо буде збільшено розмір мінімальної зарплатні, то це позитивно вплине на міський бюджет, адже дасть збільшення надходження податків з фізичних осіб. Плюс буде майже у 300 мільйонів.

Однак буде також збільшено і видаткову частину – за розрахунками це 600 мільйонів гривень.

За проектом бюджету міста освітня галузь отримає трохи більше 300 мільйонів гривень, ще близько 300 мільйонів виділять медикам.

Трохи більше 20 мільйонів розділять між собою два управління: ЖКГ спрямує кошти на будівництво бульварів, облаштування дитячих і спортивних майданчиків, а управління капітального будівництва - на реалізацію проектів-переможців за рахунок коштів бюджету участі, реконструкції шкіл та ремонтів у дитсадках, тощо.

На фінансування робіт, пов’язаних з будівництвом, реконструкцією, ремонтом та утриманням автомобільних доріг, планується спрямувати з міського бюджету коштів загальним обсягом більше 61 мільйона гривень. Навіть зараз у Чернігові активно ведуться роботи по реконструкції скверу імені Богдана Хмельницького та облаштуванню міського пляжу.
Василь ЧЕПУРНИЙ,"Голос України"



Теги:Владислав Атрошенко, бюджет Чернігова, Чернігівська міська рада


Читайте також



Коментарі (0)
avatar