реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Через Грем'яч у Росію не пропустили ікону та предмети старовини

На митному посту «Грем’яч» Чернігівської митниці ДФС затримали предмети старовини

Предмети нумізматики та ікону, що мають ознаки старовини, вилучили у громадянки Росії співробітники митного посту «Грем’яч» Чернігівської митниці ДФС, повідомляє відділ комунікацій головного управління ДФС у Чернігівській області..

Водій легкового автомобіля, який разом з пасажиркою прямував до Росії, обрав для перетину кордону смугу спрощеного контролю – «зелений коридор». Зваживши на можливі ризики, автомобіль було переміщено до «червоного коридору» для проведення поглибленого огляду. Спільною оглядовою групою у складі митників та прикордонників під час перевірки салону автомобіля виявлено у валізах з особистими речами пасажирки предмети, вивезення яких за межі України можливо лише за наявності відповідних дозвільних документів. Це ікона «Божа матір» у дерев’яному окладі з ознаками старовини, дві монети з металу темного кольору та десять паперових купюр. Найдавніша за датою монета «5 копійок» 1861 року карбування, паперові грошові купюри датовані 1906-42 роками, а металева монета «10 рейхспфенінгів» викарбувана у 1943 році.

Відносно громадянки митники склали протокол про порушення митних правил (ст. 471 Митного кодексу України). Вилучені предмети найближчим часом будуть передані експертам, які встановлять їх



Теги:Контрабанда, Чернігівська митниця, ДФС у Чернігівській області, Грем'яч


Читайте також



Коментарі (0)
avatar