реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Через бардак у 41 батальйоні полетять погони

Найближчим часом будуть прийняті кадрові рішення стосовно керівництва 41го мотопіхотного батальйону та армійського командування, яке відповідало за відправку цього підрозділу на Схід.

Про це сьогодні під час традиційного брифінгу в облдержадміністрації повідомив начальник регіонального медіа-центру Міністерства Оборони у Чернігові Вадим Мисник.
Нагадаємо, бійці 41го батальйону декілька днів пробули на станції «Чернігів-Північний» в очікуванні відправки. Солдатів залишили без їжі, теплих речей та наметів.

До того ж, як виявилося, батальйон хотіли відправити на війну без значної кількості необхідної військової техніки, дров та матеріалів для будівництва бліндажів.

Завдяки зусиллям волонтерів та широкому розголосу у ЗМІ критичну ситуацію вдалося владнати. Вчора батальйон таки відбув у зону АТО. «Їм видали у повному обсязі зимову форму, бронежилети, зброю та боєприпаси. Зокрема, із озброєння дали БРДМ та зенітки, необхідні для мотопіхотного батальйону» - повідомив Вадим Мисник.

У ситуації, що сталася винні як і численні армійські управління та підрозділи із забезпечення, так і самі керівники батальйону, які вчасно не оформили необхідні заявки на отримання всього необхідного. «У Десні на складах було і обмундирування зимове стовідсотково і бронежилети, теплі речі, боєприпаси, зброя. Тобто, там не виникало питань. Лише в організації. На жаль, у нас цей процес затягнувся, вони мали за добу завантажитися на станції «Чернігів-північний». – зазначив Вадим Мисник.

До того ж, батальйон відбув на Схід не у повному складі. Чимало бійців просто не повернулися у розташування. Ті ж, хто прибув до частини, мають проблеми із дисципліною та алкоголем.

За словами представника Єдиного Волонтерського центру це через те, що пробувши на війні 5 місяців, по повергненню вояки не отримали психологічної допомоги.

На думку ж директора департаменту із питань цивільного захисту та оборонної роботи облдержадміністрації Сергія Болдирєва «Те, що відбулось, у мирний час поблизу потужних військових частин, де є все необхідне – це дуже дивно. Друге, що викликає занепокоєння – це те, що військові звертаються до волонтерів, а не до свого керівництва. Це дуже поганий такий симптом і тут треба приймати кадрові рішення. Це, як то кажуть, уже назріло».

У Генштабі взялися за перевірку та обіцяють зробити кадрові висновки стосовно керівництва батальйону та армійських чинів, які відповідали за забезпечення підрозділу.

Зазначимо, що від вояків 41 батальйону були неодноразові нарікання на роботу комбата Костянтина Глюзо. Попереднього комбата – Олексія Дроздова, усунули від виконання обов’язків після отриманого поранення. Зараз він очолює вже інший військовий підрозділ.

Олексій ДОЩОВИЙВисокий Вал



Теги:генштаб, 41 батальйон, російсько - українська війна, чернігівський військкомат


Читайте також



Коментарі (3)
avatar
0
1
Щось не чути голосу Спілки офіцерів України, численних козацьких організацій, де полковників не бракує.
avatar
2
Які козаки, які офіцери - такий і голос!
avatar
3
БРДМ дали, але БТР так і не дали! Воюйте хлопці без важкої техніки і без права лупити у відповідь та наступати...
avatar