реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Бюст Юрія Коцюбинського привезли у сміттєвому баку

Активісти “Третьої позиції” близько першої години ночі 25 квітня знесли бюст радянському діячу Юрію Коцюбинському на Алеї Героїв у Чернігові. Про це повідомив сайт Північний вектор

Знесений бюст молодики вирішили відвезти у сміттєвому баку під міську раду в якості подарунка для мера Олександра Соколова.

Коли активісти діставали бюст із сміттєвого баку, до них під’їхала служба охорони, а згодом і міліція. Останні опитали молодих людей та відпустили.

Як відомо, син видатного письменника Коцюбинського Юрій, з дитинства виховуючись у єврейському середовищі, рано вступив у революційні гуртки. І на відміну від батька, повірив у соціалістичну ідею. Його використали російські більшовики - номінально Юрій Коцюбинський командував українською червоною армією, в той час, як фактичним керівником був царський генерал Муравйов. Ці підрозділи знищили УНР - те, що сьогодні пробують робити гіркінди та інші бородаї на Донбасі...

Юрій Коцюбинський вважається командувачем армії, що стріляла у Києві по будинку першого Президента Михайла Грушевського, з яким дружив його бюатька і часто був у того на утриманні. Це стало причиною "Одвертого листа" Сергія Єфремова до Юрія Коцюбнського.

Згодом Юрій Коцюбинський був репресований системою, за яку боровся.



Теги:Алея героїв, тоталітарні символи, УНР, Чернігівська міська рада, Юрій Коцюбинський


Читайте також



Коментарі (0)
avatar