реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Бюджет виживання для олігархів, а не для простих людей - Томенко

Нині зберігається серйозна розбіжність між урядовцями, що розраховують бюджет на наступний рік, і більшістю депутатів, експертів та громадськості. Про це народний депутат України Микола Томенко сказав, коментуючи в ефірі Черкаської ОДТРК «Рось» Державний бюджет-2015 і строки його прийняття у парламенті .

«Якщо виходити з тези, яку висловив очільник уряду, що бюджет-2015 має бути бюджетом виживання, то це повинен бути бюджет виживання для олігархів, а не простих людей», – впевнений М. Томенко. Це опубліковано на персональному сайті політика Томенко

«Якщо йдеться про необхідність вжиття непопулярних соціальних заходів, то ми це підтримуємо. Але поки що ці непопулярні заходи уряд хоче в черговий раз застосувати проти найбільш соціально незахищених категорій – учителів, медиків, працівників сфери культури тощо», – зазначив парламентар.

Натомість, на його переконання, варто було би нарешті запропонувати систему так званого прогресивного оподаткування, яка би дала можливість залучити кошти надбагатих і багатих громадян. Тобто, повернути кошти з-за кордону, оподаткувати найбільш прибуткові сфери підприємницької діяльності.

«Отож, надходження коштів до бюджету варто вишукувати не в кишенях простих громадян чи малого бізнесу, а в кількох відсотків українського олігархату, що контролює всю тіньову економіку та використовує природні ресурси і бюджетні кошти для власного зиску», – резюмував Микола Томенко.

Також він зауважив, що не розуміє термінів ухвалення Держбюджету під певну дату. «Важливим є те, яким буде бюджет. Якщо для оптимального і справедливого бюджету треба буде докласти більше зусиль, то депутати мають працювати не лише пленарний тиждень 22-26 грудня, а й, щонайменше, і на початку наступного тижня», – додав народний депутат



Теги:уряд Яценюка, бюджет виживання, олігархи, Микола Томенко, бюджет 2015


Читайте також



Коментарі (0)
avatar