реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Бюджет "реформатора" Яценюка: на прокуратуру більше, ніж на Нацгвардію

З проекту бюджету уряду Яценюка (блиск обслуги, чинуш і ментів, виживання війська й зубожіння освіти та науки), а також позички, позички, позички та велике пустослів'я.

Апарат Верховної Ради України - 674,139 млн. У тому числі: Висвітлення діяльності Верховної Ради України через засоби телебачення і радіомовлення та фінансова підтримка видання газети "Голос України" і журналу "Віче" 25,625 млн. Хтось читав той журнал "Віче"?

Господарсько-фінансовий департамент Секретаріату Кабінету Міністрів України - 239,929 млн.

Національна служба посередництва і примирення України - 10,985 млн. Вона щось робить та служба, тим паче, якщо в Чернігові її очолює відвертий сепаратист.

Державне управління справами (Президент) - 983,855 млн. У тому числі: фінансова підтримка санаторно-курортних закладів 49,730 млн.

Секретаріат Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини - 20,103 млн.

Міністерство внутрішніх справ - 22,5 млрд.

МІНІСТЕРСТВО ОБОРОНИ - 16 млрд.

Війна? На армію в бюджеті-2015 закладено у півтора рази менше коштів, ніж на псів режиму - ментів.

НАЦІОНАЛЬНА ГВАРДІЯ УКРАЇНИ - 2 млрд.

Генеральна прокуратура України - 2,8 млрд.

Антитерористичний центр Служби безпеки України 19,5 млн.

Управління державної охорони України 378 млн.

Адміністрація Державної прикордонної служби України - 2, 8 млрд.

Державна судова адміністрація України - 4 млрд.

"Виконання боргових зобов'язань за кредитами, залученими під державні гарантії, що використовуються для реалізації завдань та здійснення заходів, передбачених Державною цільовою програмою підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу - 1 млрд. 862 млн. 734 тис. грн".

Видатки загального фонду Міністерства освіти та науки суттєво скоротилися - порівняно з попереднім роком на 3,6 млрд гривень, або на 23%. Взагалі зникли з бюджету статті видатків на позашкільну освіту та оздоровлення (28,8 млн), поглиблену освіту з фізики і математики, спорту у спеціалізованих школах-інтернатах (112, 6 млн), лишилося тільки 8 млн на освіту у школах соціальної реабілітації (зі 112 млн).

Що стосується фінансування науки, то у Національної академії наук забрали 119,7 млн гривень, що складає 5% скорочення порівняно з 2014-м роком (втім, для традиційно низьких витрат на НАН навіть 5% урізання стане дуже відчутним).

Крім того: США виділили більше $118 млн. на обладнання та навчання уряду України, щоб Україна могла краще контролювати і забезпечувати свій кордон, діяти безпечніше і ефективніше, а також зберігати і забезпечувати територіальну цілісність своєї країни
І ще: в Брюсселі, виступаючи на конференції, Яценюк заявив про перемогу над корупцією на макрорівні в Україні. Ага!

Іван КОЛИВАН



Теги:уряд Яценюка, бюджет, скорочення видатків, Нацгвардія


Читайте також



Коментарі (0)
avatar