реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Білоруси хочуть церковної незалежності від московської патріархії

Звісно, це ще не прохання на повен голос, а так - натяк. Але сам початок процесу важливий.

На загальних зборах Мінської митрополії патріарший екзарх, митрополит Павел заявив про потребу більшої самостійності білоруських православних: ""Смотрите – в Эстонии два епископа – самоуправляемая церковь, в Латвии два епископа – самоуправляемая, в Молдове пять епископов – самоуправляемая, у нас 16 епископов – мы не самоуправляемая. Где-то даже обидно становится. Так что я буду, наверное, подымать этот вопрос. Даже не знаю, какая будет реакция и решение, но поскольку мы [аплодисменты]...Спасибо за поддержку… Двадцать лет назад меня это не задевало, сегодня меня это задевает, потому что здесь уже честь Белорусской Православной Церкви [аплодисменты]".

Цитата взята з офіційного сайту "Царква".

Самокерованість - ще не автокефалія, але шлях до неї. Сьогодні ж білоруська церква є рядовою частиною російської православної церкви на рівні Рязанської єпархії чи Костромської. Керує нею ставленик Москви, росіянин, що говорить російською. Попередник - митрополит Філарет також був росіянином.

У Білорусі діють кілька підпільних парафій Білоруської Автокефальної Православної Церкви, яку очолює уродженець Чернігова, архієпископ Новогрудський та Північно- Американський Святослав (Логін).

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:БАПЦ, афтокефалія, архієпископ Святослав, Україна - Білорусь


Читайте також



Коментарі (0)
avatar