реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Автомат Калашнікова придумав Шмайссер

Російський конструктор Михайло Калашников зізнався, що відразу після війни в Іжевську працював разом з Гуго Шмайссером, кращим зброярем Третього Рейху. І той причетний до створення найпопулярнішого в світі автомата - АК-47

Спеціалістам давно відомо що, не дивлячись на деякі технологічні розбіжності, АК-47, як брат близнюк схожий на німецький автомат (в західній термінології - штурмова гвинтівка) STG 44 (Sturmgewehr 44), розроблений кращим зброярем Третього Рейху Гуго Шмайссером.

Шмайссер потрапив до Іжевська відразу після війни. Місто Зуль, в якому він жив, опинилося в радянській зоні окупації, і Шмайссеру, а також іншим інженерам і конструкторам «запропонували переїхати на декілька років на Урал». Особливий потяг з німецькими фахівцям прибув в Іжевськ 24 жовтня 1946 року. Оцінити внесок Шмайссера в розробку автомата Калашникова складно, оскільки офіційні документи недоступні історикам і досі засекречені, а сам Гуго не залишив мемуарів, що розкривають деталі його роботи в СССР. Шмайссер говорив про той період скупо: "Дав росіянам декілька порад".

Відомо, що Шмайссер займався в Іжевську технологією холодної штамповки аж до 1952 року. Достименно відомо, що саме завдяки йому було організовано серійне виробництво штампованого магазина та ствольної коробки.

Також дуже цікавим є той факт, що Калашніков приїхав в Іжевськ щойно у 1948 році, начебто для впровадження у виробництво моделі автомата АК-47.

Нагадаю, що за офіційною версією Калашников працював над своїм автоматом з 1943 р. І тільки після "декількох порад" Шмайссера зміг впоратися з завданняму 1947 р.

Народний Оглядач
На фото: Штурмгевер-44 і АК-47 Знайди десять відмінностей




Теги:крадіжка, менталітет, автомат Калашнікова, Шмайссер, москалі


Читайте також



Коментарі (239)
avatar
1
Злодійство -- риса москалів. Вони все крадуть. Назву Русь, нашу архітектуру, наші пісні (наприклад, "Любо, братці, любо", нашу мову іспоганили, нашу віру обтатарили). -- Как дєла в Рассеи? == Воруют-с.
avatar
2
Остап, ты, наверно, от злости к русским скоро лопнешь!
avatar
3
инженерной мысли кацапов хватает только на то,как что-нибудь скомуниздить!!!
avatar
4
Тарас, ми повинні знати крадіїв, вбивць і гвалтівників, для того щоб запобігти їхнім діям в майбутньому!
avatar
5
Различий много... Я, как оружейник могу сказать что строение многих частей автомата Калашникова намного совершенней чем у STG 44. Калашников имеет более объёмные газоотводные трубки, что позволяет исп. его в любых условиях. Также в отличии от Шмайсера он может срелять без 55% деталей.
avatar
6
Не Калашников АК-47 придумал, точнее не один он, автомат создали в Коврове Владимирской области на базе завода Дегтярева группой конструкторов, Калашников же пришел с фронта - сержант-недоучка просто не мог сам все создать, но получилось , что все лавры себе присвоил, переехав с разработанной документацией в Ижевск.
avatar
7
Хватит браниться, братья!
avatar
8
Вы обратите внимание---завдяки йому було организоване ШТАМПОВАНЕ производство МАГАЗИНА И ствольной коробки.--- Адо него магазины отливали в доменных печах а точили на токарных станках.-ивообще кто автор такой безграмотной статьи и какой дятел печатае чушь( вобще то результат есть--мы зашли и почитали и спорят как идиоты.У Штурмгевера и АК есть только один общий принцип-отвод части пороховых газов через газовую камору -даже возвратный механизм сделан по другому и все остальное -и Шмайсер тяжелее на 2 кг и затвор с слева и детале й больше на23 шт. пока хватит с вас -переваривайте...
avatar
9
пусть пусть зляться, пока мы делом занимаемся, статьи проплачены црушным отделом, так что нам пох
avatar
10
Статья написана по-украински, а комментарии, вернее ругань, на русском.
avatar