реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

41 вакансія суддів на Чернігівщині чекає конкурсу

3 квітня Вища кваліфікаційна комісія суддів оголосила конкурс на 600 вакантних посад суддів місцевих судів. Таким чином, за рахунок нових конкурсів судова система має не лише кількісно, але і якісно оновитися. Рух "ЧЕСНО" закликає практикуючих юристів скласти конкуренцію представникам старої системи, зокрема суддям та їхнім помічникам.

Згідно з новим законодавством, у конкурсі до місцевих судів можуть брати участь юристи з-поза системи. Протягом майже 2 тижнів, з 3 по 16 квітня всіх охочі можуть зареєструватися на сайті ВККС, щоб мати змогу подати всі необхідні документи та продовжити свою участь у конкурсі до місцевих судів.

Зазначимо, суддями місцевих судів можуть стати кандидати, які:
- віком від 30 до 65 років;
- мають вищу юридичну освіту;
- мають 5 років стажу в сфері права;
- володіють державною мовою.
Зверніть увагу! ВККС може відмовити кандидатам взяти участь у доборі через неповний пакет документів, тому важливо детально ознайомитися з інформацією щодо конкурсу. Адже неможливо звернутися повторно до Комісії.

Станом на березень 2017 в Україні не вистачає понад 2500 суддів, при цьому майже півсотні судів - недоукомплектовані. У трьох областях є суди, де правосуддя не здійснювалося вже кілька місяців. Саме тому важливо якомога швидше і в той же час якісно заповнити суддівські лави новими служителями Феміди, щоб забезпечити громадянам право на справедливий суд.

Претенденти, які візьмуть участь у конкурсі, пройдуть декілька етапів, зокрема навчання у Школі суддів та кваліфікаційне оцінювання (що включає анонімне тестування та виконання практичного завдання). Також судді місцевих судів отримуватимуть оновлену заробітню плату, що становитиме 15 прожиткових мінімумів - 24 тисячі гривень.

Оновлення суддівського корпусу через нові конкурси - топ-пріоритет судової реформи в Україні. Для того, щоб отримати якісний, справедливий та незаангажований суд, як громадськість та журналісти, так і антикорупційні органи мають активно включатися та моніторити процес відбору нових суддів на усіх рівнях. А отже, суддями місцевих судів мають стати компетентні, доброчесні та авторитетні кандидати.

Рух "ЧЕСНО" у рамках кампанії "ЧЕСНО. Фільтруй Суд!" закликає адвокатів та науковців не бути байдужими та подаватись на конкурс до місцевих судів. Адже до процесу оновлення суддівського корпусу необхідно залучати людей зі свіжими поглядами та ідеями.



Теги:вакансії, рух Чесно, Судова реформа


Читайте також



Коментарі (0)
avatar