реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Вийшла "Деснянська правда" № 1. Чи №2?

Перше число старої-нової "Деснянської правди" побачило світ -- газета повернулася до великого формату. До герба області -- на логотипі "Деснянської правди. Вільної", нагадаємо, красується совєтський орден "Знак Пошани" -- ним була нагороджена газета, але не ця.
Редакційна колонка "Від наносного до орденоносного", автором якої, судячи з усього є редактор Леонід Ісаченко, роз"яснює яка "Деснянка" правильна. Але як у цьому розібрпатися передплатникам, яким пошта носить дві газети зі схожими назвами?

У першому числі відновленої газети обласних ради та адміністрації -- величезне інтерв"ю якогось Леона Блюзмана з Миколою Жулинським, що красується на Седнівському святі з чаркою та короваєм. Тут же -- стаття Людмили Пархоменко, яка знову перейшла в "Деснянку" з жовтої преси -- "Вісника Ч", інформації нового кореспондента Віталія Назаренка, що звільнений за скороченням штатів з "Чернігівщини", в якій лишилися редактор та дизайнер. Ще у старій -- новій газеті відомий журналіст Микола Будлянський, автор пронизливих матеріалів про село, та Віра Губар, що пише про театр -- тож Лариса Мілова, редактор "Деснянської правди. Вільної" неправа, коли пише, що з її колективу пішов лише один журналіст.

Бідні читачі -- мало їм заплутаних виборів, так ще й газетні ребуси розплутувати...




Теги:Чернігів, Деснянська правда


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Це чи не перша згадка про процеси так званого і омріяного справжніми журналістами "роздержавлення" та "розкомуналення" місцевих друкованих ЗМІ.
Чому у лапках ? Бо відбувається без наявності законодавства про це і за схемою так званого "рейдерства", тобто так само як у звичайному бізнесі.
Цей процес у друкованих ЗМІ області був започаткований ще заслуженим журналістом-поетом Д.Івановим (фактичним розпорядником бренду "Гарт-Закалка" і майже 1/6 частки видавництва "ДП"), іпродовжений ще більш вдало С.Народенком і К, які "прихватизували" спочатку передплатників, розкрученого за підтримки адмінресурсу колишнього "Чернігівського вісника", а потім все інше.
Тепер черга дішла до так званої "головної газети області" "ДП".
Якщо все пройде вдало(а сумнівів не має, бо підримка з боку партії влади є), то за цією схемою недовго проіснують в якості комунальних і ще деякі "круті" міськрайонки.
Хиба що доведеться почекати до чергових місцевих виборів.
avatar