реклама партнерів:
Головна › Новини › Споживач

Загроза для споживача: таргани у чернігівських супермаркетах

Вчені стурбовані: з осель масово зникають коричневі таргани. Думки, як не дивно, розділилися: одні доводять, що причиною цього є залишки генно-модифікованих продуктів, які потрапляли у сміттєві відра зі столів. Ці речовини, буцімто, викликають у тарганів зміни в генетиці.
Мешканці житлових будинків чернігівських мікрорайонів Подусівки та Масанів, як з’ясувалося, рано раділи поетапному витісненню коричневих істот з їхніх домівок. Бо фахівці вказали на таку причину цього явища: винен високочастотний мобільний зв’язок. Зв’язківців це не на жарт налякало – вони вимушені були зібрати журналістську братію і відвезти їх у «небезпечну» зону, де стоять велетні-вишки, аби вони на власні очі переконалися, що такі судження — міф. На запитання допитливих журналістів, чому зникають і справді в деяких районах міста таргани, зв’язківці відповідали: «На рудих прусаків несприятливо вплинули євроремонти із застосуванням хімічних речовин і неекологічних будівельних матеріалів».

Але ніхто навіть і гадки не має, що в Чернігові є місце, де мешкають вищезгадані таргани. Не вірите? Я теж не повірив би, якби мені хтось про це сказав. Проте мені вдалося зафіксувати нещодавно на цифровий носій одного з таких істот — м’ясистого коричневого таргана — в супермаркеті «Союз», що знаходиться на вулиці Доценка, навпроти 12-ої школи. Він смачно ласував усілякою випічкою за скляною вітриною, навіть не бігав, а ледве пересувався з одного виробу до іншого.

«Це ж треба», — обурилася жінка, котра після того, як я сфотографував, теж помітила вусатого ненажеру. – Якщо вже на вітрині на очах у покупців лазять таргани, то я уявляю, що там за дверима — на кухні робиться?

До цього магазину часто бігають через дорогу і школярі. І якщо в навчальних закладах виникають ускладнення зі здоров’ям учнів, тоді починають ламати голову: у чому ж причина? А ще я подумав: чи не тому керівники подібних супермаркетів не дозволяють нічого фотографувати та знімати у їхніх закладах?

Довідка. Таргани є переносниками різних бактерій і паразитичних черв'яків. Бактерії, яких вони переносять на своїх лапках і тілі, викликають дизентерію, тиф, холеру, туберкульоз та інші захворювання. До того ж таргани можуть нападати на сплячу людину і пошкоджувати шкірний покрив.

Сергій КОРДИК









Коментарі (1)
avatar
1
Это кошмар принимайте меры!
avatar