реклама партнерів:
Головна › Новини › Проблема

"Не пий -- козликом станеш!" -- попереджує молодь "Нашої України"

Здоров’я – головне в житті кожної людини.

Але, на жаль, значна частина молоді безвідповідально ставиться до власного здоров’я та залишається недостатньо обізнаною з питаннями загрози СНІДу, шкоди алкоголю, тютюнопаління, наркотичної залежності. Згідно офіційних даних кожен день в Україні з’являється 30 нових носіїв СНІДу, ще більше інфікованих залишається поза полем зору статистики спеціалістів. За оцінками міжнародних експертів, нині в нашій державі близько 140 тисяч молодих людей хворі на ВІЛ/СНІД. Рівень захворюваності молоді на алкоголізм та наркоманію також залишається надто високим і постійно збільшується. До того ж, наркоманія, токсикоманія та алкоголізм на сьогоднішній день значно помолодшали, тобто підростаюче покоління починає вживати шкідливі речовини вперше в 14-18 років.

Такий стан справ непокоїть Всеукраїнську молодіжну громадську організацію «Молодіжний Союз Наша Україна». Тому впродовж минулого року організація, за підтримки Міністерства України у справах сім’ї, молоді і спорту та Державної соціальної служби, здійснювала реалізацією проекту «Здорова молодь – майбутнє держави!». У регіональних центрах України проходили круглі столи, навчальні семінари, проводились моніторингові опитування з найбільш важливих негативних суспільних проблем – проблем здоров’я молоді, їх залежності від шкідливих звичок, поширенню ВІЛ/СНІД.

Зокрема, представники Чернігівської обласної організації ВМГО «Молодіжний Союз Наша України» вітаючи жителів області з новорічними святами розповсюдили тематичну літературу під гаслом: «НЕЗАЛЕЖНИЙ від залежностей, ВІЛЬНИЙ від хвороб!». Активісти чернігівської молодіжки, спілкуючись зі своїм ровесникам, розповідали їм наскільки негативно впливає тютюнопаління, вживання алкогольних напоїв на здоров’я людини, особливо молодої, також пояснювали, що шкідливі звички прискорюють розвиток тяжких хвороб, зокрема, смертельних і разом з тим закликали молодь обирати активний, здоровий спосіб життя, відмовитись від шкідливих звичок,

Чернігівська обласна організація ВМГО «Молодіжний Союз Наша України» має намір продовжити реалізацію проекту«Здорова молодь – майбутнє держави!» і в цьому році. Планується провести тематичні зустрічі в навчальних закладах області та Чернігова.

Прес-служба ЧООВМГО «Молодіжний Союз Наша України»






Коментарі (0)
avatar