реклама партнерів:
Головна › Новини › Місто

Розробляється "дорожня карта" для Мени

Куди рухається Мена?

10-11 січня 2008 року відбулося перше робоче засідання Експертного комітету стратегічного планування розвитку міста Мена. Зустріч була присвячена аналізу сучасного стану і тенденцій розвитку економіки Мени. На основі цього аналізу Комітет визначив пріоритетні проблеми міста та розробить шляхи їх подолання.

Узагальнення даних про місто здійснено двома шляхами. По-перше, було зібрано значний обсяг статистичної інформації, зведеної до єдиного документу – Профілю громади. По-друге, проведено опитування місцевих підприємців щодо їхнього ставлення до місцевої влади та бачення перспективи розвитку. Зазначені документи будуть розміщені у мережі Інтернет на веб-сайті www.led.net.ua (розділ «Міста, що співпрацюють з Проектом»).

На основі об’єктивних та суб’єктивних даних про місто Комітет визначив найбільш критичні питання розвитку Мени, на яких зосередиться Стратегічний план. Ними стали розвиток інфраструктури та залучення інвестицій і створення робочих місць.

Було також визначено бачення розвитку міста, тобто знайдено відповідь на питання «Яким ми хочемо бачити наше місто через 10-15 років?». Члени Комітети досягли згоди, що у 2020 році Мена повинна бути лідером харчової промисловості півночі Чернігівщини, туристично-рекреаційним центром з чистою екологією, містом з високим рівнем благоустрою та комфорту, з розвинутим підприємництвом та високопродуктивним інтенсивним сільським господарством.

Експертний комітет також провів SWOT-аналіз місцевої економіки. Було проаналізовано наявні ресурси, можливості місцевої влади та зовнішні фактори, на які вплинути не можливо.

Кінцевим результатом роботи стане Стратегічний план економічного розвитку Мени на 5-7 років. Розробка Стратегічного плану здійснюється у рамках співробітництва з проектом «Економічний розвиток міст» (ЕРМ) (www.led.net.ua), який представляє радник з місцевого економічного розвитку Ігор Парасюк. Експертний комітет очолює Менський міський голова Михайло Кадушко. Розробку Стратегічного плану координують консультант проекту «Економічний розвиток міст», депутат Чернігівської обласної ради Валерій Кокоть і Чернігівська міська громадська організація «Агенція «ЧернігівІнвест».






Коментарі (0)
avatar