реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

"Завод у Новому Бикові буде!" -- запевнив в.о. голови адміністрації

На необхідності докорінної зміни роботи влади у районі і підходів до вирішення проблем його мешканців наголосив виконуючий обов'язки голови облдержадміністрації Володимир Хоменко під час проведення виїзного дня-приймальні у Бобровицькому районі. Підставою для цього був прийом громадян з особистих питань, під час якого виявилося, що більшість проблем мешканців району не потребують втручання обласної влади і можуть вирішатися на місці за умови бажання керівництва району йти назустріч людям. Неприємно вразила Володимира Хоменка і поведінка начальників деяких районних служб, до яких звертаються люди з надією на допомогу. Він твердо пообіцяв, що керівник будь- якого рівня, що ігноруватиме звернення громадян або дозволить собі грубість у спілкуванні з ними, на посаді не затримається. «Не люди повинні йти до влади, а влада до людей, бо саме вона служить народу, а не навпаки», - підкреслював він.

Цілою делегацією прийшли до керівника області мешканці міста, занепокоєні ситуацією на складі не опізнаних засобів захисту рослин, яких накопичилося за 30 років вже майже 275 тонн. Люди скаржилися на погіршення стану здоров’я (склад знаходиться в межах міста) і просили допомоги. Виїхавши на місце, керівник області пообіцяв, що новими добривами склад поповнюватися не буде і взяв проблему на контроль з метою подальшого її вирішення.

У Новобиківській сільській раді Володимира Хоменка чекала інша делегація – працівників ТОВ «Новобиківський цукровий комбінат», який не працює і знаходиться у тяжкому фінансово-економічному стані, до того ж проходить процедуру банкрутства. Керівник області запевнив людей, що ніколи не дасть спинити це бюджетоутворююче для району підприємство і зробить все, щоб знайти ефективного власника і зберегти завод.

Оглянувши навчальні заклади на території сільської ради, Володимир Хоменко відмітив високий рівень співпраці місцевої влади з меценатами. Це колишні випускники шкіл району, які за власні кошти ремонтують приміщення та активно впроваджують в життя програму «Подаруй вікно школі».

2 роки тому керівництвом району було розроблено Програму оздоровлення населених пунктів Бобровиці на 2005-2007 роки, головними пріоритетами якої визначили газифікацію населених пунктів району та об’єктів соціальної сфери, капітальний ремонт доріг, будівництво житла, дитячих дошкільних закладів, налагодження належного автобусного сполучення між населеними пунктами та обласним центром. В результаті 24 населені пункти району газифіковані, до кінця року блакитний вогник прийде ще у 15, наступного року газифікують останні три села. Як зазначив під час зборів активу тимчасово виконуючий обов'язки голови райдержадміністрації Микола Супрун, в селах з газом не залишилося жодного порожнього будинку, що говорить про правильність обраного шляху. Однак навіть при повній газифікації населених пунктів району, газифікація медичних закладів ще відстає – на черзі їх 22.

Що стосується соціально-економічного розвитку району, то тут ситуація нерівна. У районі відсутня заборгованість із заробітної плати працівникам економічно-активних підприємств, з прибутком працюють 83% підприємств, зросли обсяги введення житла; разом з тим знизилися обсяги промислового виробництва, обсяг інвестицій в основний капітал збільшився несуттєво, до того ж район ризикує втратити базові галузі, зокрема, буряківництво, тому роботи керівництву району більше ніж достатньо..

Підбиваючи підсумки роботи, Володимир Хоменко зазначив, що темпи розвитку району могли б бути набагато кращими, бо він має великі перспективи і значний потенціал, який обов’язково має бути використаним у подальшій роботі.

Прес-служба облдержадміністрації






Коментарі (0)
avatar