реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Москва "зачищає" удмуртів

Російські видання Удмуртії визнано екстремістськими
В Удмуртській Республіці друковані періодичні видання — газета «Дівізія» №1 (Ґазєта руского Прікам’я, 2001) і газета «Іжевская дівізія» № 2,3,4,5 (Ґазєта руского Прікам’я, 2001) визнані екстремістськими матеріалами.
Підставою для втручання органів прокуратури стали опубліковані у газетах статті, які розпалюють національну, расову і релігійну ворожнечу і цілеспрямовано формують образ ворога в особі конкретних народів і окремих їх представників, приписують їм «природну» ворожість щодо росіян.

Видання визнанні такими, що принижують людську гідність і національну честь корінного населення Середньоазійського реґіону, євреїв, повідомляють в прокуратурі Удмуртської Республіки.

У 2004 році головний редактор газет «Дівізія» і «Іжевская дівізія» Міхаіл Трапєзнікав уже був засуджений за ч.1 ст.282 УК РФ (розпалювання національної, расової або релігійної ворожнечі), повідомляє Уґраїна .

Нагадаємо, що до цього у «розпалюванні національної, расової і релігійної ворожнечі» обвинувачувались та отримували різні терміни ув’язнення переважно невеликороси та захисники корінних народів РФ. Останні показові процеси відбулись над новосибірським українцем Тарасом Зеленяком та правозахисником, захисником чеченського народу Барісом Стомахіним.

"Націоналізм"






Коментарі (0)
avatar