реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

За Володимира Француза вступилися 9 діючих голів РДА, 3 голови рад і єпископ Севастіан

Апеляційний суд Чернігівської області розглянув сьогодні клопотання заарештованого Володимира Француза та його адвоката Федора Олійника про зміну запобіжного засобу, тобто про те чи випустити його на волю чи ні. До суду, коли буде розгляд справи по суті. Суд під головуванням Білоброва при прокурорі Андрію Желібі та начальнику слідчого відділу обласної прокуратури Дмитру Калиті розглянув клопотання, не вникаючи особливо у суть прохання.

А воно полягало в тому, що, як наголосив адвокат, підозрюваний В.Француз не зможе на свободі впливати на хід слідства, оскільки основні слідчі заходи здійснені, керівної посади він не обіймає, а до того ж потребує постійного лікування (діабет та остеохондроз, підтверджені медичними довідками) тана його утриманні дочка- інвалід і неповнолітній син. З особистими проханнями звільнити В.Француза до суду виступили голови Семенівської, Талалаївської, Менської, Прилуцької, Ріпкинської, Корюківської, Городнянської, Куликівської та Бахмацької адміністрацій, голови Чернігівської, Куликівської та Ріпкинської районних рад. Варто зауважити, що не всі вони є членами партії, в яку входить В.Француз. Є у матеріалах справи і наналогічне клопотання заступника голови обласної ради Олега Обушного. Прямо на засіданні суду було подано клопотання єпископа Чернігівського і Ніжинського УПЦ Київського патріархату Севастіана -- він теж бере підозрюваного на поруки і просить не тримати його в ув"язенні.

Суд, не мотивуючи свого рішення, всі клопотання відхилив. Прокурор виступав як автомат:" Нема достатніх підстав" і -- крапка. Ні пояснень, ні доказів. Сказав, як відрубав -- суд сказав "Єсть!" Цікаво виступив начальник слідчого відділу прокуратури Дмитро Калита - він теж не став нічого мотивувати, але не зайве зауважив:" Прохання прокуратури не звільняти Француза узгоджене з прокурорм області". Дмитро Васильович, схоже, не втратив совісті і тому дав прозорий натяк -- звідки ноги ростуть...

"Я буду боротися за свого чоловіка до кінця!" -- заявила дружина заарештованого Ніна Француз.

Василь ЧЕПУРНИЙ






Коментарі (0)
avatar