реклама партнерів:
Головна › Новини › Захоплення

«ЗА ДВОМА ЗАЙЦЯМИ» ПО-ПРИЛУЦЬКИ

Довгий час непоказна будівля (що по вул. Костянтинівській, 138), ремонтні роботи якої велись упродовж декількох місяців, привертала увагу прилучай незвичністю зовнішнього вигляду. Та поступово перетворюючись, як у казці про бридке каченя, із непривабливої споруди у сучасний будинок, гармонійно вписалась в архітектурний ансамбль вулиці. Нарешті інтрига (що ж там буде?!), яка не давала спокою городянам, розвіялася. Гостинно відчинив двері всім бажаючим «Дім Миколи», в якому, окрім арт-кафе з оригінальною назвою «За двома зайцями», є ще й виставкова зала.
«Дім Миколи» — присвята видат¬ному українському актору Миколі Яковченку, який народився 16 травня 1900 року у Прилуках. Усе життя віддавши сцені та кіно, зігравши не один десяток комедійних ролей, прославивши рідний театр і місто, заслужив від земляків лише пам'ятну дошку на будинку батьків. Книга «Сміхотворець Микола Яковченко», видана в 2005 році за сприяння товариства «Чернігівське земляцтво», по-новому розкриває багатогранність таланту геніального коміка. Є сподівання, що з відкриттям «Дому Миколи» Яковченко повернеться до свого рідного міста назавжди.
Окрім вишуканих страв національної кухні, відвідувачам «Дому» пропонується переглянути 15-хвилинний відеофільм «Геній сміху», створений на основі вищезгаданої книги, фотовиставку «Микола Яковченко на сцені і в кіно» та поринути у світ мистецтва. Адже у виставковій залі постійно експонуватимуться полотна місцевих художників. До речі, Петро Бойко першим запропонував свої картини для огляду.
У планах власників унікального для Прилук закладу — реалізація творчих проектів: проведення різноманітних презентацій, творчих зустрічей з цікавими неординарними людьми, прес-конференцій, вистав аматорських театральних колективів міста. Урочистості заплановані на травень (у день народження Миколи Яковченка) та грудень (в день святого Миколая, який митець вважав своїм іменинним днем).
Режим роботи арт-кафе задовольнить усіх. Відвідати його можна щодня з 11.00 до 24.00. Окрім звичних для кафе послуг, прилучанам пропонується ще й відпочинок у банкетному (синьому) залі або ж у камерній обстановці.

Тамара Жук






Коментарі (0)
avatar