реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Хто подасть голос за тверезу націю?

Більше 300 дорожньо – транспортних пригод в області сталися минулого року сп’яніння водіїв.
У 891 сім’ї щодня відбувається насильство на ґрунті вживання алкоголю.
33% юнаків через день п’ють пиво. 626 дітей рішенням судів відібрані 2006 року в батьків алкоголіків. Тільки 1 дитина з 4 сиріт є дійсно сиротою – всі інші мають батьків, позбавлених батьківських прав.
В області 2720 сиріт, і в той же час є тільки 1 будинок сімейного типу, на створенні яких наполягає Президент Віктор Ющенко, і є тільки 31 прийомна сім’я.
Ці факти прозвучали на засіданні обласної ради церков, яке пройшло під головуванням заступника голови обласної державної адміністрації Володимира Приходька. На жаль, церкви не мають належної відповіді на згадані проблеми. Тільки заступник голови об'єднання баптистів Віктор Василенко спокійно
констатував: "Наші церкви не мають проблем з пияцтвом серед вірян".
А від найбільшої конфесії — УПЦ Московського патріархату —хотілося почути, скільки священиків усиновили дітей-сиріт (тоді як цього не дають робити протестантським пасторам), скільки відкрито богаділень скільки сиріт виховується при монастирях, так щедро відданих Українською державою. Натомість почули від ректора духовного училища о Олександра Доломана загальні слова на тему і образи на адресу УПЦ Київського патріархату — поза темою На що мусив зреагувати голова обласного товариства Просвіта" Василь Чепурний: "Ми не на проповіді однієї конфесії, яка, до того ж, розпалює міжрелігійну ворожнечу навіть на засіданні ради церков"
Наразі представники церков підписали звернення, в якому закликали 3 — 4 лютого піднести молитви за протверезіння народу. Тестом на міжконфесійну терпимість назвав події навколо Катерининської церкви завідуючий відділом у справах релігій Віктор Молочко. Зрозуміло, що той тест московська церква не склала — окупація храму під антиукраїнськими прапорами триває.
Ганьбою назвав ці події голова єврейської громади Чернігова Семен Бєльман — хоч іудей вказав московській церкві прямо на її безбожний шабаш!
До речі, два бородаті представники УПЦ МП сиділи навпроти єпископа Київського патріархату, римо-католицького ксьондза та представника Іудеїв і так старанно відводили очі — то в стіл, то на стіну, вгору.
Я оглянувся — що вони там розглядають? Виявилося — портрет Президента В.Ющенка. Як їм було мулько!

Василь АВДІЙ






Коментарі (0)
avatar