реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

114 тисяч заповідник заплатить підприємцю

На сайті господарського суду Чернігівської області з’явилось рішення від 20 лютого, що вступило в законну силу.

Ним суд зобов’язав Національний архітектурно- історичний заповідник «Чернігів стародавній» (генеральний директор Андрій Острянко) сплатити підприємцю Олегу Гулі 83 807 гривень основного боргу, 20 029 гривень інфляційних нарахувань, 2 183 гривні 3% річних (не знаю що це таке), 8 302 гривні відсотків за користування чужими грошовими коштами та 2 286 гривень судового збору.

Сума не мала. Чому її має платити заповідник? Тому що, судячи з судового рішення, підприємець ще у лютому минулого року виконав ремонті роботи по ліквідації аварійного стану Колегіуму, про що був укладений договір будівельного підряду. «Факт виконання робіт підтвердили представники відповідача у судовому засіданні» - констатував суд. Дивно - яка така аварія була в основному приміщенні заповідника?

Чому ж не були виплачені гроші? Судове рішення відповіді на це питання не дає, а дирекція заповідника також не пояснює. Проте, як зрозуміло з матеріалів справи, генеральний директор Андрій Острянко уповав на те, що в договорі не проставлені дата укладення договору, строки початку і закінчення робіт. Дивні у заповіднику юристи, якщо суд спокійно констатував: «Як вбачається з наданого позивачем договору будівельного підряду, який підписаний директором Острянко А.М. та скріплений печаткою установи, він датований 8 січня 2014 року, визначені строки початку виконання робіт – з січня 2014 року , завершення будівництва – у лютому 2014 року. Щодо виконання робіт у лютому 2014 року свідчать підписані сторонами та скріплені печатками акт форми № КБ – 2в приймання виконаних будівельних робіт та витрати за лютий 2014 року».

…Якось не хочеться вірити, що генеральний директор Андрій Острянко намагався обдурити суд.

Добре, допустимо, що в нього були якісь причини не платити – скажімо, постанова вищестоящої інстанції. За моїми даними - вийшла якраз постанова Кабінету міністрів, що забороняла такі проплати. Тоді чому цього нема в матеріалах суду? І чому не можна було керівнику солідної установи домовитись про виплату боргу чи то частинами, чи то в якійсь іншій формі. Але ж не чекати цілий рік, що чоловік, який виконав роботу, забуде про свої зароблені гроші!

Позов підприємця суд задовольнив повністю. І тепер Національний архітектурно- історичний заповідник «Чернігів стародавній» платитиме велику суму з бюджету держави чи із зароблених коштів за екскурсії? І працівникам заповідника не бачити більше премій?

Василь ЧЕПУРНИЙ

Редакція сайту готова опублікувати позицію керівництва НАІЗ "Чернігів стародавній" щодо даного судового рішення.






Теги:НАІЗ Чернігів стародавній, господарський суд Чернігівської обл


Читайте також



Коментарі (0)
avatar