реклама партнерів:
Головна › Новини › Анонси подій

100-літньому Петру Троньку відкриють музей

11 липня з нагоди 100-ліття від дня народження видатного державного і громадського діяча, Героя України, академіка Петра Тронька (1915-2011) в селі Веприк на Чернігівщині відбудеться відкриття музею.

Під час ювілейної академії пройде і прем’єрний показ нового документального фільму «Петро Тронько. Жити для людей» (VMV-студія). Початок о 12:00

Музей створено у садибі, яку у 1980-2010 роках відвідував Петро Тимофійович і яка належала родині редактора журналу «Пам’ятки України» Анатолія Сєрикова. За своє життя Петро Тронько доклав багато сил і енергії для розвитку часопису, тож перший розділ музею має назву «Журнал "Пам'ятки України" – національний проект академіка Петра Тронька». Вперше в нашій країні музейна експозиція присвячена окремому національному періодичному виданню.

2011 року Анатолій Сєриков виступив одним із засновників благодійної організації «Фундація Героя України, академіка П.Т. Тронька», яка поставила за мету вшанування пам’яті унікального українського діяча.

Відкриття музею – це один із пунктів програми вшанування Героя України. За планами Фундації у 2015-16 роках передбачена низка інших ювілейних заходів у різних куточках України й за кордоном: відкриття музеїв, меморіальних дощок та експозицій, пам'ятних знаків, презентація академій, вистав, конференцій, кінопоказів, благодійних концертів, турів, екскурсів, присвячених багатогранним життю й діяльності Петра ТимофійовичаТронька.



Теги:Бобровицький район, петро Тронько, Веприк, Герой України


Читайте також



Коментарі (0)
avatar