реклама партнерів:
Головна › Новини › МЕДИЦИНА

НАСІННЯ ЛЬОНУ – їжа, що лікує

Натуропати стверджують, що він має бути в кухонній шафці кожної родини. Лікарі європейських країн повністю погоджуються з ними. І доносять цю інформацію до населення. Кожен німець споживає щороку в середньому кілограм насіння льону. У торговельній мережі цієї країни за рік продається до 100 тонн цього продукту. Не відстають від Німеччини й канадійці та американці. Міністерства охорони здоров'я цих країн радять своїм громадянам вживати насіння льону в їжу щодня. Чому? Тому що науково-дослідні інститути різних галузей медицини, вивчаючи властивості льону, дійшли висновку, що він здатен запобігти багатьом хворобам та призупинити їхній розвиток.

Профілактика серцевих захворювань і ракуВиявляється, насіння льону запобігає утворенню тромбів, знижує рівень холестерину в крові, а також рівень артеріального тиску. Тому воно потрібне тим, хто страждає від ішемічної хвороби серця, гіпертонії, аритмії, стенокардії тощо.

Насіння льону є також профілактичним засобом і використовується при лікуванні раку: молочної залози, товстої кишки, простати та інших локалізацій. Приміром, американські вчені університету Дюка протягом шести місяців насінням льону годували кілька десятків мишей, яким було підсаджено ген раку простати. Після закінчення дослідження з'ясувалося, що дві миші повністю здорові (незважаючи на те, що їхні генетичні апарати були запрограмовані генетиками на рак), а в решти хоча й утворилися пухлини, але невеликого розміру і малоагресивні, тоді як у мишей, яким не давали насіння льону, виникли агресивні злоякісні пухлини великого розміру.
Олія з льону підвищує опірність організму, тому її успішно застосовують для лікування таких серйозних захворювань, як псоріаз, запальні процеси нирок, простати, хребта, жіночих статевих органів, кишечника, ревматоїдний артрит, бронхіальна астма, хронічна втома, хвороби очей, щитоподібної залози, чоловіче безсилля тощо.

Захист клітин від ушкодження та передчасного старінняНасіння льону регулює й біохімічний обмін в організмі. Передусім тому, що є потужним очисником крові, а отже, сприяє вилікуванню алергії, виводить з організму всі шкідливі хімічні елементи, які потрапляють у нього через повітря, воду, їжу, запобігає порушенням у діяльності різних органів і систем, спричинених їх інтоксикацією (особливо нирок і печінки), підвищує імунітет.

Насіння льону є дуже корисним для ослаблених дітей та літніх людей, в яких він зазвичай порушений. Зважаючи на очисні властивості, льон не лише здатний запобігати та гальмувати розвиток злоякісних процесів в організмі. Він незамінний для відновлення організму після хіміо- та променевої терапії, бо запобігає його інтоксикації.
Завдяки вмісту таких речовин, як клейковина та ферменти, насіння льону є назамінним помічником для шлунка та інших органів травлення. Слиз, який утворюється у разі замочування насіння льону, справляє болетамувальну, ранозагоювальну дію, а також перешкоджає всмоктуванню токсинів з кишечнику, запобігаючи процесам хронічного отруєння.
Завдяки унікальному складу речовин лляне насіння визнано нутрицевтиком - продуктом, який оздоровлює весь організм.
Як вживати льонОтож льон має бути постійним продуктом у раціоні людини, так само як інші натуральні продукти харчування. Як його вживати?

Існує кілька способів.
Олія з льону. Раніше її виробляли і вживали так само багато, як соняшникову, кукурудзяну, рапсову, конопляну. Але останніми десятиріччями її практично неможливо було придбати в продуктових магазинах. Не з'явилася вона на поличках супермаркетів і тепер. Зате в аптеках та магазинах здорової їжі сьогодні можна купити лляну олію. Для того щоб наситити організм корисними речовинами, про які йшлося вище (вітамінами А, Е та F, ненасиченими жирними кислотами, зокрема омега-3 тощо), достатньо вживати 1-2 ст. л. цієї олії на день. Її можна додавати до салатів, каш або вживати перед їдою по 1-2 ч. л. двічі на день.

Лляне насіння. Продається практично в кожній аптеці. Лляне насіння можна вживати по-різному. Зокрема, у вигляді відвару: 1 ст. л. залити 0,5 л води, прокип'ятити на малому вогні протягом 5-7 хв, настояти 30 хв. Утвориться густа рідина, за консистенцією схожа на кисіль. Вона дуже корисна людям із захворюваннями органів травлення, а також має потужні очисні властивості. Відвар насіння льону можна вживати процідженим від насіння (якщо хворий шлунок), а можна разом із насінинками, ретельно пережовуючи їх. У цих насінинках містяться дуже корисні для людини харчові волокна, які виконують роль мітли в кишечнику.

Ще один спосіб вживання насіння льону - перемолоти його на кавомолці на дрібний порошок і додавати до каш, салатів (1-2 ст. л. на день) або заливати окропом, настоювати і вживати у вигляді рідкої кашки.
Лляну олію та насіння льону можна вживати довго (часових обмежень немає). Але щоб отримати оздоровчий ефект, то не менше 3 тижнів.




Теги:ліки від раку, льон, насіння, народна медицина


Читайте також



Коментарі (0)
avatar