реклама партнерів:
Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS



  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Модератор форуму: Ігор  
Форум "Сіверщини" » Блоґи "Сіверщини" » Ігор КАЧУРОВСЬКИЙ » СКІЛЬКИ БУЛО СТАЛІНІВ?
СКІЛЬКИ БУЛО СТАЛІНІВ?
ІгорДата: П'ятниця, 14-Груд-12, 12:34 | Повідомлення # 1
Група: Редактор
Повідомлень: 10
Нагороди: 0
Статус: Відпочиває
В Аргентині свого часу всі знали, що є два Перони. Це я можу підтвердити власним підписом: вертався я з пізнього кіносеансу додому, коли біля Рожевого Будинку (дім уряду) мене зупинив поліцай. За мною зупинилися ще двоє. Бачу - виїздить авто, в ньому - якийсь великий начальник, але не Перон. За ним – друге авто, і там два Перони: один біля шофера, другий у глибині заднього сидження...

Після замаху на Гітлера майнула була версія, буцімто одного Гітлера пошматувало вибухом у бункері, а другий виконував свою ролю аж до зникнення.

Скільки ж було Сталінів?
Після війни український піяніст Тарас Микиша, жив якийсь час у Швайцарії. Від нього почув я таку версію.
Десь 45-ого чи 46 -го року Сталін занеміг. Тож для нього виписали лікаря - (якогось знаного фахівця ) зі Швайцарії. Лікар оглянув Сталіна і хоче відходити, але йому кажуть:
- Зачекайте. І ведуть до іншої кімнати, де на нього жде другий Сталін, такий самісінький, як перший. І так - кілька разів.
Але це був одноразовий випадок.

Підстави для припущення про існування принаймні двох Сталінів дещо інші.
Коли 1929 р. до Москви прибула делегація українських письменників, Сталін запитав їх, демонструючи обізнаність із нашою літературою:
- А що пише тепер Леся Українка?
Це, безперечно, той самий Сталін, котрий наказував Хрущову:
- Хохол. Танцуй гопак!
А з Ворошиловим співав "Розпрягайте, хлопці, коні..."

Але коли до Москви заїздили "ліві" літератори з Заходу, їх зустрічав елегантний інтелігент із грузинським акцентом (а не якийсь кухар за фахом...), обізнаний із їхньою творчістю, як і зі здобутками світової літератури.

Коли почалася фінська війна, мій курський друг привіз із Москви таку, несподівану для багатьох, формулу (наводжу в оригіналі): "Чтобы послать на смерть милионны людей, кому-то достаточно шевельнуть пальцем, но если палец не шевельнется, его отрубят."

А Наум Коржавин написав колись мудру розвідку: "А Сталин был ли то?"
В цій розвідці показано, що Сталін жодної власної ідеї не мав. Лише здійснив те, що опрацював Троцький (колективізація, розкуркулення, вивіз куркулів тощо).
 
Форум "Сіверщини" » Блоґи "Сіверщини" » Ігор КАЧУРОВСЬКИЙ » СКІЛЬКИ БУЛО СТАЛІНІВ?
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: